Sport & Vrijetijd

Dankzij groot succes in 2022 voortaan jaarlijks Boeskool Open Toernooi

OLDENZAAL - Badmintonvereniging Icarus heeft in maart 2022 voor het eerst een seniorentoernooi georganiseerd ter ere van haar 50-jarige jubileum. Het bleek zo’n groot succes dat door het bestuur is besloten er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken.

Op zondag 26 maart vindt de tweede editie van de Boeskool Open plaats in Sporthal De Kolk in Oldenzaal. Tijdens dit toernooi krijgen de senioren de mogelijkheid om zich in toernooivorm te meten met andere badmintonspelers.

De opzet van het toernooi

Net zoals vorig jaar organiseert Mark Mombarg, secretaris van de vereniging, het toernooi: “Er zijn spelers uit het hele land vertegenwoordigd, maar voornamelijk uit de provincie Overijssel. Het toernooi is gevuld met spelers uit de negende divisie tot aan de tweede divisie. Het wordt een dag vol met spannende wedstrijden! Leuk feitje is dat de jongste deelnemer 16 jaar is en de oudste 67 jaar. Dat geeft wel aan hoe divers het toernooi wordt!”

Het toernooi lijkt ook dit jaar weer een groot succes te worden. Er hebben zich nóg meer deelnemers ingeschreven waardoor de gehele dag gevuld is met topwedstrijden. Zondag begint de eerste wedstrijd om 09.30 uur en de verwachting is dat het nog tot in de late uren doorgaat.

 Kennismaken met badminton

Als je eens kennis wilt maken met de sport, dan is zondag 26 maart een goede dag om eens een kijkje te nemen. Van jong tot oud, van laag niveau tot hoog niveau, het is allemaal te zien tijdens de Boeskool Open. Voor toeschouwers die benieuwd zijn of willen kijken naar de spannende wedstrijden is de toegang vrij. Badmintonvereniging Icarus uit Oldenzaal heet iedereen die dag van harte welkom!