Algemeen

Benefietconcert Ontroerend Goed: 5.617 euro voor ‘Oldenzaal klimt tegen MS’

OLDENZAAL - Het Dames Smartlappenkoor Ontroerend Goed kan in alle opzichten terugzien op een bijzonder geslaagde viering van het vijftienjarig jubileum. Het benefietconcert was met 350 bezoekers uitverkocht en daarnaast kon maar liefst ruim 5.617 euro worden overhandigd aan ‘Team Oldenzaal klimt tegen MS.

Namens deze actie mocht voorzitter Fred Woordes een cheque van 5.116,11 euro in ontvangst nemen. Daar bleef het niet bij want de collecte in de tot de laatste plaats bezette zaal Rouwhorst leverde ook nog eens 501,70 euro op.

Niet alleen met de gulle giften maakten de bezoekers duidelijk het uitermate naar hun zin te hebben. Al bij binnenkomst zorgden de dames en heren van ‘Nee hè, ook dat nog’ voor de juiste stemming. Daarna kregen ze door de 32 dames van Ontroerend Goed en de eigen begeleidingsband een gevarieerd programma voorgeschoteld, dat werd gepresenteerd door Marianne Siers.

Het werd een muzikaal feest met natuurlijk Nederlandstalige smartlappen en Duitse schlagers maar ook een blok met liedjes rond het thema liefde en als extra een muzikale ode aan Oldenzaal. De herkenning was groot onder de bezoekers. Er werd volop meegezongen, ingehaakt, geklapt en in polonaise door de zaal getrokken. Een verrassing was het optreden van Heino, waar overigens een enkeling een familielid van de koorleden in dacht te herkennen. Datzelfde gold toen de Fanfare de opwachting maakte, eveneens een van de vele hoogtepunten van deze heerlijke middag.

Het zorgde alom voor blije gezichten. Behalve bij de bezoekers en de jubilerende koorleden zeker ook bij de leden van ‘Team Oldenzaal klimt tegen MS’. Zij voelen zich extra gesteund als ze op tweede pinksterdag deelnemen aan een actie op de Franse bergreus Mont Ventoux. Bovendien met de wetenschap dat ze met een heel mooi bedrag kunnen bijdragen aan onderzoek dat hopelijk ooit deze ziekte de wereld uit kan helpen.

Reacties

Beste redactie, 

Zojuist vernomen dat er nog een batig saldo van€ 725,-- bij het benefietconcert van Smartlappenkoor OntroerendGoed. Dit bedrag is eveneens bestemd voor Oldenzaal tegen MS.  Dus de totale opbrengst was ruim € 6.300, --. Dat is om stil van te worden.