Algemeen

Stichting Oost Europa Dinkelland

Schoolmeubelen afgeleverd in Oekraïne

DENEKAMP - De schoolmeubelen van de Alexanderschool en Veldkampschool zijn op maandag 29 april afgeleverd op de locaties in Oekraïne. De vrachtwagen is op zondag 28 april om 14.34 uur de grens tussen Polen en Oekraïne gepasseerd en direct doorgereden naar Kyiv. De meubelen zijn op drie plekken gelost: in Velyka Dymerka, een plaats in de buurt van Kyiv (zie bijgaande foto’s), op de 5e school in Brovary en op de Academie voor hedendaagse kunst in Kyiv. De door de stichting geleverde meubels van de Denekamper scholen komen in de lokalen te staan.

Omdat er vaak luchtalarm is moeten de kinderen een groot deel van hun tijd in de schuilkelders doorbrengen en zijn de oude meubels in de kelder van de scholen geplaatst zodat het onderwijs tijdens aanvallen uit Rusland door kan gaan. Men is erg blij met de mooie meubelen en een bedankfilmpje is te bekijken op de homepagina van de website van de stichting: www.oosteuropa-dinkelland.nl. Veel foto’s van de verzending en levering in Oekraïne staan op de nieuws- en fotopagina’s.

Verder gaan de wekelijkse inzamelingen gewoon door. In deze weken (Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaart e.d.) is het weliswaar wat rustiger met het inbrengen van goederen, maar het loopt lekker door. Elke zaterdagochtend staan de vrijwilligers van de Stichting Oost Europa Dinkelland trouw klaar om alle binnenkomende goederen in ontvangst te nemen en te verpakken voor verzending naar Oekraïne.

Het leven in Oekraïne is nog steeds moeilijk. De aanvallen vanuit Rusland nemen zeker niet af en overal in Oekraïne ontstaat veel schade aan gebouwen. Er wordt erg veel verwoest en veel mensen verliezen alles wat ze hebben. Dan zijn essentiële zaken, zoals een bed, huishoudelijke spullen e.d., heel belangrijk om de basis van een enigszins normaal leven weer op te kunnen bouwen. Een overzicht van alle zaken die de stichting kan gebruiken, is te vinden op www.oosteuropa-dinkelland.nl/ goederenlijst. Belangrijk: alle zaken moeten wel in goede staat en schoon zijn!

Dit is waar de Stichting Oost Europa Dinkelland voor staat: inzamelen van allerlei goederen die mensen dagelijks nodig hebben en deze te verzenden naar plekken waar deze echt hoognodig zijn.

De mensen in Oekraïne zullen u dankbaar zijn!