Uitgaan & Cultuur

Klein Montmartre op 11 mei

ALMELO - Kunstenaars van schildersgroep De Peinturisten houden zaterdag 11 mei de zeventiende editie van Klein Montmartre. Het evenement is van 10.00 tot 17.00 uur op de Koornmarkt in Almelo.

Klein Montmartre verwijst naar het karakteristieke plein achter de Sacre Coeur in Parijs, waar schilders en andere kunstenaars dagelijks in touw waren en zijn.

Stichting De Peinturisten wil met dit evenement bekendheid geven aan haar bestaan en hoopt tevens nieuwe kunstenaars aan zich te binden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Inge Tibben, zangeres van diverse bekende Franse chansons. Naast deze jaarlijkse expositie is de schildersgroep vaak te zien op andere (kunst)markten, zoals Uit in Almelo en Week van de Amateurkunst (WAK).

Nieuwe schilders welkom

Momenteel bestaat de groep uit zeventien schilders. Nieuwe schilders zijn altijd welkom. Beginners krijgen hulp van de meer ervaren schilders. Deze geven elkaar weer tips hoe zij hun werk net iets kunnen verbeteren. De kwaliteit van de schilderijen van de groep gaat dan ook automatisch omhoog. Er zijn zelfs schilders die museaal werk leveren. Samen schilderen is bovendien ontzettend leuk en wordt als zeer inspirerend ervaren.

Uw reactie