Terug
629a9c38-fe7c-4b94-841f-afefea671d13.jpeg
Zakelijk

Koopmans bakt de beste oliebollen van Nederland!

TUBBERGEN - Koopmans, de Patisserie College banketbakker uit Tubbergen en Almelo, heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Oliebollenkeuring 2025 van het gilde van de betere banketbakkers.

Wedstrijd
Afgelopen week konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, hun beste oliebollen inleveren voor de keuring ‘Beste oliebollenbakker 2025’. In totaal hebben bijna 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. 

De jury, Ramon Huigsloot, adviseur van Zeelandia en vier specialisten, sprak van een hoog niveau van de producten. Ramon: “De winnende oliebollen van Koopmans zijn echt van topkwaliteit. Deze bollen hebben de perfecte verhouding krokant en mooi zacht vanbinnen. Daarnaast zijn de bollen echt prachtig van vorm en formaat. Kortom, een bol die je achter elkaar opeet als je eenmaal begonnen bent.”

Eigenaren Herbert en Marieke zijn ongelofelijk blij met deze prijs. Herbert: “We proberen al jaren deze prijs te winnen. Makkelijk is het niet, maar streven naar de hoogste kwaliteit is een vereiste. Er doen gewoon heel veel goede patissiers uit het hele land mee. Dit jaar hebben we weer de puntjes op de i gezet voor de perfecte bol. Dat we nu de beste van Nederland zijn is echt waanzinnig. Geweldig gewoon!”
Marieke: “In het verleden hebben we vaker prijzen voor onze oliebollen gewonnen, maar dat we nu op landelijk niveau de beste zijn is echt een droom die uitkomt.”

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de oliebollen in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende oliebollen van Koopmans scoorden op zowel smaak als uitstraling uitmuntend. 

De competitie
Binnen het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.  Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Zeelandia deze competitie georganiseerd. De winnaars hebben allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door Zeelandia, en uitgereikt door Hans Tros en Rick Out (Patisserie College).

IMG_8709.jpeg