Zakelijk

Fitzone opent twee jaar na oprichting tweede vestiging in Denekamp

DE LUTTE / DENEKAMP – Wanneer we begin januari een kijkje nemen bij Fitzone is het druk in de bijzonder fraaie sportschool aan de Ambachtstraat 2 in De Lutte. Druk is het er al sinds Rick Scholten en Marije Vloothuis op 1 november 2020 de deuren openden. “Natuurlijk zie je dat het nu drukker wordt door alle goede voornemens, maar vanwege de corona maatregelen is dit pas voor het eerst dat we in januari open zijn”, vertelt Vloothuis. Op woensdag 1 februari opent Fitzone een nieuwe sportboetiek aan de Vledderstraat 17A in Denekamp. Een bijzondere mijlpaal gezien het feit dat het bedrijf nog maar twee jaar bestaat en door alle beperkende maatregelen nog geen volledig jaar heeft kunnen draaien.

In een half uurtje fit in huiskamersfeer met uniek concept

Manager Marije Vloothuis noemt het unieke concept als reden voor het succes. “Je merkt dat mensen rond de feestdagen gaan nadenken. Gezondheidszorg wordt steeds duurder, het goedkoopste is om zelf aan je gezondheid te werken. Maar in de maatschappij van tegenwoordig is iedereen druk en heeft iedereen tijd te kort. Hier spelen wij op in met het EGYM-concept waarmee je in een half uur, geheel automatisch, je hele lichaam kunt trainen onder begeleiding. Dat is een mooie aanvulling voor iedereen om toe te passen. Het klinkt misschien gek, maar corona heeft ook goeds gebracht. Voor ons was het dat we goed moesten nadenken over ons eigen concept waardoor je op wegen komt die je anders niet bewandelt. Zo werken we nu met onbemande uren. Abonnees kunnen met hun eigen bandje naar binnen en gebruik maken van de toestellen en faciliteiten. Op het bandje staan de rechten en het registreert alles middels onze eigen Fitzone app. Dat is onbemand sporten, maar we bieden ook intensieve begeleiding, dat is aan de leden zelf. Daarmee hopen we dat mensen het leuk vinden om bij ons te komen. Als bewegen je motiveert en je ziet resultaat zie je ook beter het nut ervan in. Daarbij vinden wij het belangrijk dat er een ongedwongen sfeer is waar iedereen zich welkom voelt. Wij doen ons best om het laagdrempelig en open te houden. Iedereen kan vrij binnenkomen voor een rondleiding of proefles om te kijken of het concept bij je past. Daarmee willen voor mensen de drempel verlagen om de stap te zetten naar een gezonder(e) leefstijl. Bij Fitzone is iedereen van harte welkom.”

Sportboetiek in Denekamp

“Ruim twee jaar geleden zijn we begonnen om iets neer te zetten als meerwaarde voor ons eigen dorp, zodat de Lutternaar kans heeft om in eigen dorp te bewegen/sporten. Het lijkt ons in de toekomst ook heel mooi om werknemers van bedrijven fitter en gezonder te maken. Daarbij heeft de werkgever vitale werknemers en kan het ziekteverzuim omlaag gebracht worden. Via complete lichaamsanalyses willen we inzicht geven in de lichaamssamenstelling van werknemers. Maar plannen om de sportschool uit te breiden hadden we niet, wat we doen willen we goed doen. Ons nieuwe filiaal komt puur voort uit het inspelen op de vraag van de klant. We moeten het vooral van mond-tot-mond reclame hebben, onze leden zijn onze ambassadeurs.

Daarbij zagen we dat de eerste mensen uit Dinkelland bij ons kwamen sporten, dit gaf ons reden en motivatie om te onderzoeken of we in Denekamp ook een kleinschalige vestiging wilden openen om zodoende letterlijk de afstand voor Dinkellanders te verkleinen. Daarom openen we per 1 februari een sportboetiek in Denekamp. Een sportboetiek is kleinschaliger dan een sportschool en biedt meer ruimte voor persoonlijke begeleiding om je leefstijl te verbeteren. De sportboetiek in Denekamp is gericht op volwassenen, maar in De Lutte kan ook de jeugd terecht. Onze leden kunnen gebruik maken van beide filialen in De Lutte en Denekamp. Het Fitzone team is onlangs versterkt met Jelle Hoekstra uit Borne. Jelle kenden wij als accountmanager van de leverancier van onze fitnesstoestellen. We hadden meteen een klik met hem vanwege zijn Twentse nuchterheid en visie over leefstijl en beweging. In die samenwerking hebben we regelmatig zitten sparren over eventuele plannen voor een tweede filiaal vanuit klantvraag. Jelle was en is ook enthousiast om een sportboetiek te beginnen, zo zijn we samen tot dit mooie tweede filiaal gekomen in Denekamp. Jelle wordt de manager van de sportboetiek in Denekamp, met ondersteuning van het huidige personeel van Fitzone.

In Denekamp mag iedereen spontaan binnenkomen tijdens de uren dat er begeleiding aanwezig is, van 8.00 tot 12.00 en 16.00 tot 20.00 uur. Daarbuiten zijn het onbemande uren. Bij interesse kunnen mensen contact opnemen voor een afspraak. Wij werken graag op afspraak omdat we graag de tijd voor je willen nemen om je wensen en doelen op tafel te krijgen.

Met Fitzone kijken we er naar uit om ook in Denekamp iedereen welkom te heten en te helpen om te werken aan een gezondere leefstijl, op een manier die je ook kan volhouden op een leuke manier”, aldus de jonge sportonderneemster.