Uitgaan & Cultuur

The Pandareds en Johnny Bernhard Band op muziekkoepel

Bandjesmiddag in Berghuizen

OLDENZAAL - De zeskoppige band The Pandareds uit Denekamp-Lattrop en de Johnny Bernhard Band bijten zondagmiddag 28 april het spits af in een nieuw goed gevuld seizoen op de Oldenzaalse muziekkoepel. The Pandareds is een band met een divers instrumentarium: van orgel tot banjo en distortion gitaar tot mondharmonica.

De jonge muzikanten spelen een repertoire van rap, rock en (neder)pop, maar ook nummers van Coldplay, The Beatles, Doe Maar, Mumford & Sons en ZZ-Top. Inmiddels staat de band met regelmaat op festivals in de regio en in grote uitgaanscentra. The Pandareds beschikken over een eigen fanschare.

De drie muzikanten van de Johnny Bernhard Band speelden op talloze festivals in heel Europa en deelden het podium met onder meer Freddy Fender, Waylon, Ilse Delange, Jan Akkerman en Doug Adkins. Gitaarvirtuoos Johnny Bernhard werd twee keer gekozen tot beste countryinstrumentalist in Nederland.

Bezoekers kunnen zondagmiddag zitten op een ruim terras voor het Oldenzaalse cultuurpodium, maar de muzikale optredens met familie of vrienden natuurlijk ook gezellig bijwonen met een biertje aan een van de praattafels in de alweer mooi groen geworden ambiance van Ontmoetingspark Stakenkamp. Met medewerking van beheerder Impuls is de naast de muziekkoepel gelegen boerderij en huiskamer van de wijk Stakenboer geopend voor de horeca en toiletbezoek. Bezoekers worden verzocht hun fietsen netjes weg te zetten aan de rand van het park. De bandjesmiddag, waarvan er in de toekomst ongetwijfeld meer komen, wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank en het Fentener van Vlissingen Fonds.

Tot en met half september zijn er optredens en activiteiten op de muziekkoepel. Deze zijn te vinden op www.muziekkoepeloldenzaal.nl, Facebook en Instagram maar ook in de agenda van Uit in Oldenzaal. Elders in De Glimlach vandaag op een speciale pagina het totale muziekkoepelprogramma voor dit jaar.

 

Het optreden vindt plaats in de Muziekkoepel Park Stakenkamp. Om 14.00 uur treden The Pandareds op en om 16.00 uur JBB . De entree is gratis.