Sport & Vrijetijd

Meester Snelschool en De Verrekijker winnaars schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen

LOSSER - De schoolsportcommissie heeft op woensdag 17 april wederom het voetbaltoernooi voor de basisschooljeugd uit de gemeente Losser gehouden. Op de velden van S.V. Losser werd gestreden om het kampioenschap van de gemeente Losser. De kampioenen zullen de gemeente vertegenwoordigen tijdens de Twentse voetbalkampioenschappen later dit schooljaar. 

Dit jaar werd het toernooi voor het eerst onder schooltijd gehouden, waarbij alle leerlingen van groep 8 hebben deelgenomen. Aan het aanwezige publiek te zien, was ook bij anderen in de agenda gestreept om hierbij aanwezig te kunnen zijn en de teams aan te moedigen.

De poules waren dit jaar ingedeeld met prestatieve (Champions League) en met recreatieve (Europa League) teams. Zo kreeg elk team redelijk gelijkwaardige tegenstand en werden er mooie wedstrijden gespeeld.

Na het spelen van alle spannende poulewedstrijden werden de finales van de Champions League gespeeld om te bepalen welke scholen Losser gaan vertegenwoordigen bij de Twentse kampioenschappen.

Finale
De finale van het voetbaltoernooi bij de jongens ging tussen De Martinus en de Meester Snelschool. In deze finale bleek het team van de Meester Snelschool de sterkste. Op de tweede plaats eindigde De Martinus en op de derde en vierde plaats eindigden respectievelijk De Verrekijker en Het Kompas.

Bij de meiden is het toernooi uiteindelijk gewonnen door het team van De Verrekijker. Als tweede is Veldzijde geëindigd, de derde plaats was voor De Martinus en vierde werd De Wegwijzer.   

Dit jaar zijn er wederom scheidsrechters beschikbaar gesteld door het Twents Carmel College uit losser. Leerlingen van het LO2 vak leidden de wedstrijden op een vakkundige manier. De organisatie kijkt erg tevreden terug op een fair en goed verlopen toernooi. Daarbij wil de organisatie S.V. Losser, de EHBO en de leerlingen van het Twents Carmel College Losser bedanken voor de ondersteuning bij dit toernooi. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de vrijwillige inzet van deze organisaties!