Algemeen

Succesvol verkeersexamen in DenekampĀ 

DENEKAMP - Ruim honderd leerlingen van de vier basisscholen uit Denekamp legden op 27 maart het verkeersexamen af nadat zij in diezelfde week het landelijk theoretisch verkeersexamen hadden gemaakt. Voor de zeventiende keer was deze nuttige ochtend georganiseerd door VVN Dinkelland, verkeersouders van de scholen en de gemeente Dinkelland. Het weer zat deze dag gelukkig goed mee!

Vanaf het gemeentehuis op het Nicolaasplein moesten de leerlingen op deze woensdag een route afleggen die zo’n 9 kilometer lang was. Het laatste gedeelte van de route gingen de kinderen met de fiets aan de hand lopend over de wekelijkse markt.

Onderweg werd het verkeersgedrag van de kinderen beoordeeld door ongeveer dertig vrijwilligers, veelal ouders en familie van de leerlingen. Zij zaten op de controleposten langs de route. Elk jaar opnieuw is het een hele zoektocht om voldoende vrijwilligers hiervoor te vinden. Gelukkig was dit weer gelukt en kon het praktische examen doorgaan.

Binnenkort horen de leerlingen of ze geslaagd zijn. ”Het is erg belangrijk dat kinderen de verkeersregels kennen en blijven toepassen. Laten we als volwassenen het goede voorbeeld daarin blijven geven”, aldus de organisatie.