Zakelijk

Vader en dochter gaan samen verder met Hulskotte uitvaartzorg

Na ruim zes jaar in de uitvaartwereld te hebben gewerkt, vond Marcel Hulskotte het tijd worden eens verder te kijken naar waar hij naar toe wilde. ‘’Wat wil ik en hoe zou Hulskotte uit

”Er is mij altijd geleerd in mijn ondernemerschap om vooruit te kijken. We hebben in een aantal jaren een prachtig bedrijf op- gebouwd, maar we moeten nu anticiperen op de toekomst. Wat willen we nu het toch steeds drukker gaat worden...?”

Marcel geeft aan dat het in de uitvaartwereld heel belangrijk is om rust en tijd te nemen voor de familie, waarbij de week van waardig afscheid nemen erg belangrijk is. ”Naar alle wensen en behoeftes wordt geluisterd. Een uitvaart is nooit standaard, die tijd is voorbij.” De plek waar het afscheid plaatsvindt is heel divers. Het kan bij iemand thuis in de achtertuin zijn, maar ook in een landelijke schuur in het buitengebied, of bij een restaurant waar hij/zij vaak kwam.

”Alles is eigenlijk mogelijk. Ook met het rouwvervoer kan en mag alles, niets is standaard. Zo mag ook eigen vervoer gebruikt worden om een dierbare weg te brengen naar een begraafplaats of crematorium. Terugkijken op een mooi, persoonlijk en passend afscheid is belangrijk en daar mag de factor tijd nooit in de weg staan.”

Met dochter Loes

”De laatste jaren heeft onze dochter Loes veel meegelopen in de uitvaartwereld, voornamelijk in de avonduren en weekenden”, gaat Marcel Hulskotte verder. Loes vult aan: ”Mijn opa en tevens beste vriend overleed in 2012. Dat zette me destijds aan het denken: wat zou het toch mooi zijn om een familie in zo’n zware periode in aanloop tot de uitvaart te ondersteunen en er voor haar te zijn. Jaren heeft dit aan mij zitten knagen. Ik heb in januari 2022 mijn hart gevolgd en ben de opleiding tot uitvaartbegeleider gaan volgen bij Gaandeweg in Twello. Hier heeft papa ook de opleiding gedaan. Papa kwam een aantal maanden geleden bij me en vroeg: ’Wat als wij samen Hulskotte uitvaartzorg voorzetten?’ Mijn gedachten gingen alle kanten op, maar tegelijkertijd dacht ik ook: Ja! Dit wil ik!”

Ze vervolgt: ”Na bijna negen jaar met heel veel plezier bij Kinder- opvang Duimelot in Zenderen te hebben gewerkt, gooi ik vanaf 1 juli aanstaande het roer dus volledig om. Werken als uitvaartbegeleider, en dus naaste collega van mijn eigen vader, Marcel! Hoe bijzonder is het, samen als vader en dochter een bedrijf voorzetten wat je volledig doet vanuit je hart.” Marcel ziet het als een fijne toe- voeging dat Loes in het bedrijf komt. ”Dit betekent verfrissing, een andere kijk op bepaalde zaken, flexibeler zijn samen, maar vooral iemand die het werk met veel liefde en passie doet!”

Afscheid naar uw wens

Iedereen verdient een bijzonder en persoonlijk afscheid. Ieder mens is bijzonder, in karakter, levens- ervaring, ambities, emoties, denken, doen, wensen en in herinnering. Een afscheid dat past bij het leven dat geleefd is. Een afscheid met een lach en een traan. Zodat je verder kunt, het verlies kunt dragen. En als je achteraf terugkijkt, kunt zeggen: ’Het was goed zo’.

Marcel Hulskotte: ”De laatste reis organiseren samen met de nabestaanden, een luisterend oor hebben, ruimte geven voor keuzes en samen het afscheid vormgeven naar wens van de familie, dat is wat wij belangrijk vinden! Afscheid is het begin van een mooie herinnering.”

info@hulskotte-uitvaartzorg.nl
Telefoon 06-16 16 80 29