Zakelijk

Het hart van hightech wordt steeds groter

Ontdek Hightech Almelo viert 10-jarig jubileum met nieuwe impuls voor techniek in Twente

ALMELO - Al tien jaar brengt Ontdek Hightech Almelo hightech bedrijven samen om kinderen, jongeren, studenten en (young) professionals enthousiast te maken voor een toekomst in techniek. Met als doel het vervullen van vacatures en behoud van kennis en talent in Twente.

Tijdens het jubileumfeest op 16 mei sprak wethouder Arjen Maathuis uit hoe trots de gemeente Almelo is op dit initiatief van Almelose hightech bedrijven, dat mede heeft bijgedragen aan de positionering van Almelo als dé hightech maakindustriestad van Twente. In een panelgesprek werd het belang van techniek in ons dagelijks leven benadrukt en het flinke tekort aan technisch geschoold personeel onder de aandacht gebracht.

Voorzitter Twenteboard, Ank Bijleveld, ging in op de uitdagingen binnen de talent-agenda van Regiodeal Twente. “We hebben al het beschikbare talent hard nodig!” Onderwijsadviseur en -ontwikkelaar Tim Post riep het onderwijs op om het nieuwsgierige, oplossingsgerichte denken van kinderen te stimuleren. Lianke Gerdzen, voorzitter Ontdek Hightech Twente, sloeg een brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. “Onze hightech bedrijven bieden veelbelovende carrièrekansen voor technisch talent, en al vanaf de basisschool kunnen jongeren via inspirerende activiteiten kennismaken met techniek.”

The beat goes on…

In tien jaar is het krachtige concept neergezet en doorontwikkeld vanuit daadkracht en verbinding tussen de hightech bedrijven. De lancering van Ontdek Hightech Twente is het startpunt van samenwerking in de hele regio. "Vanuit onze missie maken we samen de wereld elke dag een stukje slimmer."

De dertien aangesloten bedrijven tekenden ‘het hart van hightech’ als symbool van deze nieuwe, unieke samenwerking. Twente heeft de meeste internationale technologische en innovatieve maakbedrijven. Er zijn veelbelovende gesprekken met andere Twentse hightech bedrijven om het hart van hightech nog groter te maken.

De komende maanden is de agenda van Ontdek Hightech Twente gevuld met activiteiten voor alle doelgroepen. Zo staan er een hackaton op het Technasium, de Hightech Collegetour en een zomeractiviteit voor young professionals op het programma.

Meer weten?

Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.