Zakelijk

Met de opening van de nieuwe Sport2000 winkel heeft Mensink alles op het gebied van schoenen, sport en sneakers onder één dak

DENEKAMP - Anno 1892 prijkt op de gevel van de schoenen en sport speciaalzaak aan de Oldenzaalsestraat 6 te Denekamp. Aan de historie en groei van Mensink werd maandag 13 mei jl. een nieuw hoofdstuk toegevoegd met de opening van de nieuwe Sport2000 Mensink winkel. Het is naast Mensink Schoenen en Sneakerdealers de derde winkel onder één dak. Het totale aanbod aan schoenen en sport is na de verbouwing van zeshonderd naar duizend vierkante meter gegaan.

Nieuwe hoofdingang verbindt winkels

Vol trots geven eigenaar Stefan Mensink en manager Jeroen Kraes-genberg een rondleiding door het vernieuwde schoenen en sport imperium. Deze begint bij de nieuwe hoofdingang vanaf het oude marktplein, een achttien meter lange verwarmde en geïsoleerde sluis. “De sluis verbindt onze winkels. Links is Mensink Schoenen, de winkel waarmee het is begonnen. Daar is alles te vinden op het gebied van schoenen voor heren, dames en kinderen. In de kelder zit de Sneakerdealers, onze exclusieve sneakerwinkel met veel A-merken en onze outdoor afdeling. En dan is rechts de nieuwe Sport2000 Mensink winkel met alles op het gebied van sport. We wilden alles onder één dak hebben omdat er vaak klanten komen die naast gewone schoenen ook sneakers, wandel- en sportschoenen of kleding willen, aldus Kraesgenberg.

Jan Schoen Plein

“De nieuwe winkel zit in het voormalige pand van de Rabobank” vertelt Mensink verder.“Wij werken wij met een ruim assortiment en hele grote voorraad, daardoor kunnen wij een hele grote klantengroep bedienen’. De fysieke winkel blijft bij ons de basis. Mensen komen hier naartoe voor veel keuze, deskundig advies en service. Dan willen we dat ze alle kleuren en maten kunnen proberen zodat ze niet een model online hoeven aan te schaffen omdat het niet op voorraad is. Daarom hadden we al lang voordat de Rabobank vertrok uit Denekamp het idee voor dit concept met meerdere winkels. In 2015 werd het pand van de Rabobank verkocht aan het Gezondheidsplein Denekamp, maar het voorste gedeelte met de pinautomaten werd door de Rabobank terug gehuurd. Na een paar jaar ging de bank helemaal weg uit Denekamp en verdwenen ook de pinautomaten. Toen zijn we in gesprek gegaan met het Gezondheidsplein en kwamen we snel tot een akkoord voor overname van het ‘bankgedeelte’. Mede doordat wij ook voetzorg leveren. Zo doen we verschillende analyses voor schoeisel op maat dat blessures helpt voorkomen. Dat past in het verlengde van het Gezondheids-plein. Met het verdwijnen van de pinautomaten bleef daar een grijs plein zonder functie over. Dat is mooi ingevuld met de sluis als hoofdingang. Aan de andere kant van de sluis kun je naar buiten, daar is nu een gezellig pleintje tussen de winkels waar we ook de opening hebben gevierd. Mijn opa Jan Mensink stond in het dorp en omgeving bekend als ‘Jan Schoen’. We bestaan sinds 1892 en tussen de moderne aankleding zie je ook historische elementen terug. Mijn dochters Verah en Sophie, de vijfde generatie Mensink, hebben de winkel geopend. Daarbij hebben we het plein omgedoopt tot het Jan Schoen Plein.”

Home of experts

Het is een opvallende groei van een fysieke winkel in een tijdperk waarin aankopen veelal online worden gedaan. “Advies, ruime voorraad en keuze, deskundigheid en service”, noemen Mensink en Kraesgenberg als verklaring voor het succes. “Uiteraard is online bij ons ook mogelijk, maar we willen mensen het liefst in de winkel hebben voor de collectie. Wij hebben goed geschoold personeel, waarvan sommigen er al meer dan dertig jaar werken, die klanten goed kunnen adviseren. Ook op het gebied van voetzorg. Daarvoor komen mensen uit de hele regio Twente en over de grens naar onze winkel toe. Ook zijn wij gespecialiseerd in grote maten. Onze hele collectie is er ook in grote maten, daarvoor komen mensen uit het hele land hier naartoe. De slogan van Sport2000 is ‘Home of experts’, dat sluit naadloos aan bij onze kernwaarden. Dat is wat Sport2000 ook ademt en daarom hebben we gekozen voor een Sport2000 Mensink winkel.” Aangekomen in de Sport2000 Mensink winkel treffen we een volledige sportwinkel met een uitgebreid assortiment. “De kleding is heel mooi gepresenteerd per categorie, daar hebben we nu mooi de ruimte voor. Je ziet hier ruim ingedeelde categorieën voor verschillende sporten, zoals; voetbal, running, tennis, training & fitness, indoor, zwemmen, outdoor (wandelafdeling), fashion, schaatsen, en vanaf komend najaar wintersportkleding en hardwaren. Het enige wat ontbreekt zijn ski’s en skischoenen, daarvoor werken we samen met Kienhuis wintersport. Zij hebben alles op het gebied van ski’s, skischoenen en overige wintersport hardwaren. Hierdoor kun je voor alles op het gebied van wintersport in Denekamp terecht”, vertelt Kraesgenberg enthousiast.

Teamwearafdeling in de oude bankkluis

Dan wijst Mensink iets verderop op een grote kluis. “Kijk dit is de grote kluis van de Rabobank, die hebben we laten zitten. In deze ruime kluis heeft Mensink een aparte tak: teamwear. Wij leveren kleding op maat voor teams en grote groepen. Het ontwerpen en bedrukken van de kleding gebeurt hier. Wij maken gebruik van verschillende druktechnieken en kunnen daarom elk soort materiaal bedrukken. Van ontwerp tot realisatie is er één aanspreekpunt en één partij. Verenigingen en bedrijven kleden wij volledig aan, daarin ontzorgen wij hen van a tot z.”