Zakelijk

Denekampse broers maken werk van hun hobby’s en maken met RustyGrill duurzame buitenproducten

DENEKAMP - Wie met dit mooie weer in de tuin wil genieten van hoogwaardige vuurgrillen, plantenbakken, sierdieren en andere buitenproducten kan sinds afgelopen september terecht bij RustyGrill. De onderneming van de broers Peter en Mark Hendriks maakt de producten zelf van cortenstaal, waardoor de producten tientallen jaren in de tuin kunnen blijven staan. 

­“Als ik er vijf zou verkopen, zou mijn broer een lasapparaat kopen”

Wellicht dat de roots van de familie Hendriks ten grondslag lag aan de stoere buitenproducten. Het gezin uit Denekamp bestaat naast de ouders namelijk uit vier broers. “En we hebben alle vier vroeger nog de Dinkelland Visie bezorgd”, lacht Peter.

“Ik ben van ’94 en Mark van ’92, wij zijn de oudste van de broers. En nu ben ik de enige die niet werkzaam is in de metaalindustrie. Mark doet dat al meer dan tien jaar en ik ben de sales en marketing ingegaan waarvoor ik nu in Den Bosch woon en werk. Toen ik afgelopen zomer bij Mark was zag ik zijn zelfgemaakte grill staan en vroeg ik of dat niet iets was dat meer mensen wilden hebben. Tijdens een kopje koffie en een goed gesprek hebben we vervolgens afgesproken dat als ik er vijf zou verkopen, hij een lasapparaat zou kopen en we ons zouden inschrijven bij de KvK om er serieus mee te beginnen. Er was meteen genoeg interesse en in september hebben we ons met RustyGrill ingeschreven bij de KvK.”

Het hele jaar door buiten

“We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van cortenstaal buitenproducten met een focus op vuurgrillen. Het leukste vinden we om op maat gemaakte producten van a tot z te creëren. De naam RustyGrill is een beetje de afgeleide van het product. Cortenstaal heeft een roestige beschermlaag en is een van de sterkste metalen. In tegenstelling tot normaal staal wordt het sterker bij roest. RustyGrill is dus afgeleid van de roestkleur van het cortenstaal.

Cortenstaal is een bewuste keuze. Het is weer- en windvast, behoeft geen onderhoud en je kunt de cortenstaal producten het hele jaar buiten laten staan. Dat past in de trend van duurzaamheid. Zo wil meer dan zeventig procent van de tuiniers volgens Amerikaans onderzoek meer betalen voor eco-friendly producten. In plaats van om de paar jaar de bloembakken en plantenbakken te vervangen, gaan de cortenstaal producten tientallen jaren mee. De vraag naar cortenstaal is groeiende en zelf vinden we het ook mooi om iets duurzaams te doen.”

Grillen, bloembakken en sierdieren

“Maar we merken dat mensen de esthetische look ook mooi vinden”, vertelt Hendriks enthousiast verder. “Dat komt door de roestige beschermlaag. Mensen met een tuin die het leuk vinden om te grillen komen bij ons terecht voor een grill. Maar meerdere elementen van cortenstaal in de tuin spreekt aan. Zo hadden we laatst een grill verkocht waarna de klant terugkwam en we ook bloembakken en sierdieren hebben gemaakt.

\De productie vindt nu plaats in Denekamp en ik doe de verkoop vanuit Den Bosch, waar we ook een verkooppartner hebben. We zijn begonnen met een website en het benaderen van bedrijven. Om te groeien willen we graag meer lokale partners, ook in Denekamp. Verder willen we ons assortiment uitbreiden, onder andere met gepersonaliseerde producten. Bijvoorbeeld bloembakken met een familienaam of grillen met een logo. Uiteindelijk willen we een schaalbaar en goedlopend bedrijf hebben dat op maat gemaakte producten levert.”

Voor meer info en inspiratie kun je RustyGrill volgen op de socials en kijken op rustygrill.nl.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op via tel. 06 12 70 73 98 of info@rustygrill.nl

Uw reactie