Zakelijk

Bendy viert zestig jaar vakmanschap, toewijding en tevreden klanten

LOSSER - Het is 1964 als Benny en Dinie Heerink Bendy oprichten. Benny neemt op dat moment het ventgebied over van zijn vader die in driedelig pak op een transportfiets met textiel langs boeren door het buitengebied trekt. De transportfiets wordt ingeruild voor een bus en Bendy strijkt neer in een garage aan de Sportlaan 12. Later worden de activiteiten voortgezet vanuit de Brinkstraat. 

Zoon René, op negentienjarige leeftijd al werkzaam in het familiebedrijf, zet met zijn vrouw Margo de familietraditie voort. Margo kiest later voor een baan in de zorg en is inmiddels niet meer werkzaam in het bedrijf. René besluit de koers te wijzigen naar een bredere dienstverlening en assortiment. “Wat begon met gordijnen is nu uitgegroeid tot een compleet aanbod van raamdecoratie, vloeren, behang en meer”, blikt hij terug vanuit het pand aan de Teylersstraat in Losser waar het bedrijf nu ruim 30 jaar gevestigd is.

Toewijding en ontzorgen
Bij Bendy draait alles om ontzorgen. Het negenkoppige team met onder andere twee stylisten en twee verkoopadviseurs staat dagelijks klaar om klanten te begeleiden bij elke stap van het inrichtingsproces. Van persoonlijk kleuradvies voor gordijnen, raamdecoratie en vloeren tot de complete woninginrichting voor een sfeervol interieur, Bendy staat garant voor een zorgeloze ervaring. Toewijding is de onderscheidende factor. “We nemen alle wensen mee van A tot Z, kijken bijvoorbeeld ook naar de gezins-          samenstelling en denken mee over het gebruik van de ruimtes van een woning”, vervolgt René, “en lukt het om technische redenen niet om een bepaald product te plaatsen, dan adviseren we een goed alternatief. Bij de inzet van materialen houden we rekening met het milieu. Bij voorkeur kiezen we voor duurzame producten.”

Traktatie als waardering
Bedrijfsleider Dave onderstreept dat de klantenservice erg belangrijk is: “We willen dat de klant jarenlang kan genieten van zijn nieuwe interieur. Ze hebben daar hard voor gewerkt en daarvoor willen we alles doen. Maar het is niet zo dat we alleen complete projecten doen. Ook voor een los rolgordijn of een rol behang kan de klant hier terecht. En die helpen we met hetzelfde enthousiasme. We willen een warme deken om iedere klant slaan.” Dat dat gewaardeerd wordt blijkt, want wekelijks wordt er wel een traktatie in de winkel afgeleverd: een lekkere taart, een doos gehaktballen of een kratje bier. 

Toekomst
Een glazenbol heeft René niet. “Wat de toekomst brengt? Dat is wat velen willen weten. Ik ben nu 61 en voorlopig blijf ik betrokken bij het bedrijf. Misschien veranderen we de winkel nog, maar verdere ambities om uit te breiden hebben we niet. Wat voorop staat, is dat we persoonlijk advies willen blijven geven voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij willen we dichtbij onszelf blijven en dichtbij de klant staan. Dat past bij het team. Als ik aan het einde van de dag door onze groepsapp scroll en de foto’s bekijk die de collega’s van de verschillende projecten erin hebben gezet, dan ben ik echt trots. Op het team en op het bedrijf.”

60-jarig jubileumacties

€ 65,-/ m2 voor alle pvc-vloeren inclusief egaliseren en arbeid

15% korting op alle screens en rolluiken

www.bendy-losser.nl