Uitgaan & Cultuur

Zwingkoor en Will & Jorn in huis van Katoen & Nu

ALMELO - In de Cotton Club van het huis van Katoen en Nu is op zondag 30 juni (altijd de laatste zondag van de maand) een dubbel optreden. Het Zwingkoor bijt het spits af en na de pauze maakt het duo Willemijn & Jorn zijn opwachting. Het belooft een bijzonder mooie, muzikale middag te worden. Kom kijken en luisteren. De entree is vrij.

Willemijn & Jorn
Willemijn & Jorn

Het Zwingkoor is een enthousiast vrouwenkoor, bestaande uit ruim dertig leden. Het koor zingt met vier stemgroepen: sopranen, mezzosopranen en eerste en tweede alten. Het repertoire bestaat uit twee-, drie- en vierstemmige muziek, die zowel a capella als onder begeleiding van piano wordt gezongen. Het genre bestaat onder andere uit swing en (oude) pop, van gevoelige ballads tot energieke uptempo nummers. Het Zwingkoor wordt gedirigeerd door Jorn Beld.

Willemijn & Jorn vormen een muzikaal, akoestisch duo. Ze brengen herkenbare songs en steken deze in een sfeervol eigen jasje. Met prachtig pianospel en verhalende zang spelen ze muziek die reikt van de jaren negentig tot de tophits van nu. Waarbij ze beiden zingen en Jorn daarnaast ook prachtig piano speelt en zorgt voor een sfeervolle begeleiding. Willemijn: “Verhalen kunnen magisch zijn. En het muzikaal vertellen ervan is in mijn ogen het mooiste wat er is.”

Het belooft een gezellige muzikale topmiddag te worden in de Cotton Club, Kom ook!

Waar: huis van Katoen & Nu, Marktplein 35
Wanneer: zondag 30 juni, aanvang 14.30 uur (einde circa 16.30 uur)
Toegang: gratis