Uitgaan & Cultuur

Zonnebloem Deurningen viert 65 jaar bestaan op Nationale Ziekendag

DEURNINGEN - Zaterdag 9 september was het zover. De Zonnebloem, afdeling Deurningen, vierde op Nationale Ziekendag het 65-jarig bestaan van de afdeling. ’s Middags zijn ze begonnen met een hele mooie Eucharistieviering in de Plechelmuskerk te Deurningen, die werd voorgegaan door Pastor Sman en themakoor Cantate zorgde voor de muzikale bijdrage. Na de viering kon iedereen genieten van een heerlijk gebakje met koffie of thee in de pastorie, die gezellig was gemaakt met leuke bloemen, gesponsord door Borghuis. 

Daarna kwam de verrassing voor de gasten. Ze gingen een mooie tourrit maken door het prachtige Twente. Een leuke tocht door mooi buitengebied, maar ook door leuke dorpjes. Mede door het fantastische weer heeft iedereen hiervan genoten. Fantastisch, zei iedereen. Halverwege de tocht was er een pauze ingelast bij de watermolen van Oele, waar ze werden getrakteerd op een lekker stukje kaas en worst en wat konden drinken. Tegen half zes arriveerden ze in Saasveld bij restaurant Het Anker, waar deelnemers de dag konden afsluiten met een lekker buffet.

Moe, warm, maar voldaan ging iedereen na een prachtige dag naar huis. Met dank aan alle vrijwilligers die deze dag weer mogelijk hebben gemaakt.