Uitgaan & Cultuur

Zomerconcert Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia in de Hofkerk

OLDENZAAL - Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia uit Hengelo geeft onder leiding van dirigent Luís Andrade, op zondag 9 juni om 14.30 uur een concert in de Hofkerk in Oldenzaal

Het orkest is op 13 december 1863 opgericht en heeft vorig jaar zijn 160-jarig jubileum gevierd met een prachtig concert. Het orkest bestaat uit ongeveer vijftig leden.

De op Madeira geboren dirigent en cellist Luís Andrade is één van Portugals meest veelzijdige muzikale persoonlijkheden. Hij is als cellist en als dirigent regelmatig te gast in de muziekcentra van Europa.

Het orkest gaat dansend de zomer tegemoet met werken als de Keizerswals van Johann Strauss jr., enkele Slavische dansen van Dvorak en de 3e Symfonie van Borodin. Daarnaast wordt ook de Marche funèbre d’une marionette van Gounod nog vertolkt.

U bent van harte welkom dit concert bij te wonen. Er is geen toegangsprijs, wel wordt een vrije gift bij de uitgang op prijs gesteld.

Het zomerconcert vindt plaats op zondag 9 juni in de Hofkerk aan Ganzenmarkt 9 in Oldenzaal om 14.30 uur. Voor meer info kijk op www.ksocecilia.nl offacebook.com/ksocecilia.

Uw reactie