Uitgaan & Cultuur

Zacht lenteweer lokt mensen naar Boergondische markt

OLDENZAAL - Heerlijk ´met zonder jas´ slenteren over de Boergondische markt. Het zachte lenteweer lokte afgelopen zaterdag veel kijkers en kopers naar de Oldenzaalse binnenstad. Waaronder, zo te zien, ook veel toeristen.

Het was gezellig struinen langs de vele kraampjes met streekproducten, (vintage)kleding, lekkernijen, sieraden en nog veel meer. Velen lieten zich een ouderwetse puntzak friet of een hamburger van wild zwijn goed smaken.

Ondanks het lekkere weer speelde op het Plechelmusplein de wind kledingverkopers parten.
Shirts wapperden spontaan van de haak over de markt, maar werden lachend weer op hun plek gehangen. Bijzondere blikvanger waren deze keer de klompenmakers van het klompenmuseum uit Enter. Met twee uit Frankrijk geïmporteerde, zogeheten kopieermachines, bewerkten ze het hout aan de binnen- en buitenkant van de klomp. 

´De machines stammen uit de jaren twintig van de vorige eeuw´, legt één van hen uit. ´We hebben ze zelf gerestaureerd en showen er veel mee op markten en braderieën.´

De Boergondische markt, tot december elke tweede zaterdag van de maand, strekt zich vanaf het kerkplein uit naar de Grotestraat en sluit daarmee naadloos aan bij de zaterdagmarkt.