Uitgaan & Cultuur

Theatergroep Hydra brengt theatervoorstelling op en aan Brandvijver

Winnaar Voice Senior Henny Thijssen samen met ‘Breeze’ op podium tijdens Brandvijverconcert op 24 juni

OLDENZAAL - De organisatie van het vierde Brandvijverconcert dat plaatsvindt op zaterdag 24 juni is er in geslaagd om de bekende Enschedese zanger Henny Thijssen vast te leggen voor een optreden. Henny Thijssen is een Nederlandse zanger, tekstschrijver en producer.

Henny (71) is o.a. schrijver van het overbekende nummer ‘Ga’ van Andre Hazes. Hij kreeg ‘De Hollandse Meester Award’ toegekend voor zijn omvangrijke bijdrage aan de Nederlandstalige muziekcultuur. Verder is hij ook bekend als de winnaar van de Voice Senior in 2020.

Hij heeft meer dan 1200 liedjes geschreven en gecomponeerd voor veel bekende Nederlandse zangers en zangeressen in allerlei genres.

Henny Thijssen, woonachtig in Enschede, behoefde niet erg lang na te denken om in te stemmen met het verzoek op te treden tijdens het Brandvijverconcert. Hij ziet het ook als een mogelijkheid om zijn talrijke fans in Twente hiervan te laten genieten. En bovendien spreekt een liveoptreden hem ook zeer aan. Dat het concert gratis toegankelijk is zullen zijn vele fans weten te waarderen. Henny zal solo optreden en daarnaast zal hij ook samen met Rolus Karssen, accordeonist, een Jordaanmedley ten gehore brengen.

 

Wat deze avond wel heel bijzonder zal maken is zijn optreden met de bekende Oldenzaalse band ‘Breeze’. Deze formatie uit Oldenzaal e.o. zal samen met Henny als leadzanger enkele stevige rocknummers brengen. Voor beide partijen een prachtige artistieke en muzikale uitdaging waar nu al stevig voor gerepeteerd wordt. Het belooft een heel bijzonder optreden te worden tijdens de avond van het Brandvijverconcert.

 

Binnenkort zal het definitieve programma van de avond bekend worden gemaakt. Zeker is al wel dat de Oldenzaalse theatergroep Hydra bij het invallen van de duisternis op en aan de Brandvijver weer een prachtige theatervoorstelling zal uitvoeren.