Uitgaan & Cultuur

Expositie druktechnieken in Kunst Punt Almelo tot en met 26 mei

Werken van Riet Telgenhof, Marianne van de Eynde, Aschwin Huiskes en Joke van Dijk

ALMELO - In de elfde expositie van het Kunst Punt Almelo ziet u werken van vier kunstenaars die hedendaagse druktechnieken toepassen. Op de middagen dat één van deze vier kunstenaars aanwezig is, vertelt deze tussen drie uur en half vier met welke tussenstappen het  eindresultaat tot stand gekomen is. Van 22 t/m 26 mei wordt de expositie aangevuld met de resultaten van workshops, waarin kinderen, jongeren en volwassenen kennis hebben gemaakt met verschillende druktechnieken. De nadruk van de toelichting ligt hier vooral op het plezier bij de eerste kennismaking met druktechnieken. 

Het doel van deze expositie is om te laten zien hoe inspirerend en leuk het is om met druktechnieken te werken en om een indruk te geven wat er allemaal mee gemaakt kan worden. Met eenvoudige hulpmiddelen en materialen kan iedereen met wat tips aan de slag. De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 27 april om 16.00 uur; een aanvullende opening inclusief kunstwerken uit de workshops volgt op woensdag 22 mei om 14.00 uur. Alle deelnemers aan de workshops zijn daarbij uitgenodigd.

Riet Telgenhof
“Er is zoveel mogelijk met grafisch werk”

De mooiste resultaten krijgt Riet door verschillende druktechnieken te combineren: van een simpele druk met een gum of met ingesneden kartonnen drankverpakkingen tot een ingewikkelde fotografische ets. Zo ontstaan mooie fdrukken, collages en boekwerkjes.

Marianne van de Eynde
“Lino snijden is een spel van licht en donker”

Naast hout- en linodruk op papier, experimenteert Marianne met linodruk op stof. In de druk brengt ze borduursels aan en bewerkt dit resultaat door kleur toe te voegen. Het drukken is een proces van toeval, uitproberen en variatie.

Aschwin Huiskes
“Mijn levensmotto is: Volg je hart”

Aschwin laat verschillende druktechnieken zien: zeefdrukken, lino- en houtdruk en sjabloondruk. Graag experimenteert hij met gebruikte posters en materialen. Zo ontstaan collages die uit meerdere lagen en druktechnieken bestaan.

Joke van Dijk
“Natuur en de mens staan centraal”

Het drukken van planten op papier en het gebruik van verschillende kleuren drukinkt leveren met behulp van een etspers prachtige plantenafdrukken op. Daarnaast laat Joke resultaten zien van drukwerk met ingesneden kartonnen drankverpakkingen waar de mensen in figureren.

Bijzondere dank aan de volgende instanties en personen:
Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo en stichting Roggekamp / Peitsch Fonds. De uitvoering van de workshops was in goede handen bij Martine Evenhuis van Kijk & Doe, Cristina Bru van Kaliber Kunstenschool en van Riet Telgenhof, Rob Koenders en Randy van Lingen.

Stichting Kunst Punt Almelo, Grotestraat 37, 7607 CC Almelo www.kunstpuntalmelo.nl

Open dinsdag t/m zaterdag van 13.30 - 17.00 uur en op koopzondag.