Uitgaan & Cultuur

Op zaterdag 22 juni met optredens van ‘Collectio’ en ‘BandOver’

Welkom op langste dag van het jaar voor fijne muzikale zomeravond aan de Brandvijver

OLDENZAAL - Op de langste zaterdag van het jaar is sinds 2007 aan de Brandvijver aan de Bentheimerstraat één en al muziek wat de klok slaat. Het zou te ver voeren om alle bands, koren, orkesten, zangers, zangeressen en theatergroepen op te noemen die een podium kregen aan het water of op terras bij Café de Boom. Het zijn er in die jaren vele geweest.

Vorig jaar was de Brandvijver voor de vierde keer het middelpunt van een prachtig Brandvijverconcert met muziek, zang en theater. Dat gebeuren vindt één keer per vijf jaar plaats. Dat heeft het bestuur van de stichting Brandvijverconcerten ooit zo besloten. Om dan jaren niets te doen was natuurlijk ook geen optie, vandaar dat in de tussenliggende jaren een muzikale zomeravond wordt georganiseerd op het terras bij café de Boom.
Dat is dit jaar niet anders. Op zaterdag 22 juni wordt de straat voor het doorgaande verkeer afgesloten en het terras sfeervol aangekleed.

De muzikale avond wordt rond 21.00 uur geopend door de Oldenzaalse band ‘Collectio’.
Deze band is niet onbekend aan de Brandvijver. Vorig jaar traden ze al op tijdens het Brandvijverconcert. En dat smaakte naar meer. De band zit niet stil en is regelmatig te beluisteren op tal van events in Oldenzaal en omgeving. De band speelt in de volgende samenstelling: Florien de Bruijn en Anne van Steden - zang; Floris Langeler - bas; Jochem Loohuis - gitaar; Job van den Blenken - drums.
Het muziekgenre van Collectio omschrijven de leden zelf als ‘vooral rock’. Dat is helder en duidelijk!

Na Collectio en de ombouw op het podium is het rond 22.30 tijd voor een mooi optreden van de Hengelose formatie ‘BandOver’. Zij treden op in de volgende samenstelling: René Molendijk-Visser - leadzang en toetsen; Christian Koel - leadzang en gitaar; Danny Koel - gitaar; Kees van Zanten - bas en zang; Frans Kroeze - drums.

BandOver staat garant voor een avond heerlijke muziek en wordt gevormd door vijf gepassioneerde muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de muziekscene van Oost-Nederland. Ze spelen een mix van rock- en popnummers uit de jaren 80 tot heden. Met optredens van Collectio en BandOver heeft de organisatie een aantrekkelijk programma samengesteld.  De avond begint rond 20.30 uur en is zoals altijd vrij toegankelijk.