Uitgaan & Cultuur

Waterpönskes vieren 55-jarig jubileum in stijl: tweede prijs voor 180 visjes

TILLIGTE - Wát een carnavalsweekend! Het 55-jarig jubileum van C.V. De Waterpönskes werd er eentje om nooit te vergeten. Startend met het kindercarnaval en Groothertogenbal op vrijdag, maar het absolute hoogtepunt volgde zaterdagmiddag. Met een loopgroep van 180 fanatiekelingen kwamen De Waterpönskes ‘ower de brug’.

De aftrap van het carnavalsweekend werd uiteraard verzorgd door de leerlingen van basisschool ’n Esch, die er met verschillende optredens een geweldig feestje van maakten in de grote zaal bij Koapman. Na een grondige schoonmaak, waarbij ook de Raad van Elf en dansmarietjes hielpen (tot groot genoegen van de immers hardwerkende Bert), was de zaal helemaal klaar voor het Groothertogenbal van die avond. Verschillende zusterverenigingen trokken naar binnen en ook de Rotondemennekes, onder leiding van Rotondeprins Rik Groeneveld, zetten de zaal op hun kop. Waar sommigen tot in de late uurtjes doorgingen, was het voor veel Waterpönskes toch vooral de zaterdag die omcirkeld stond in de agenda. Om 08.30 uur arriveerden de eerste mensen die ’s middags Denekamp op zijn kop wilden zetten al bij de MFA voor de schmink. Een groot team schminkers stond klaar om dit tot in de puntjes te verzorgen. Top geregeld: alle 180 lopers zagen er al snel super uit (en ze voelden zich allemaal als een vis in het water).

Bij aankomst in Denekamp was het tijd voor een groepsfoto waarna alle visjes zich richting de startplek begaven. Een indrukwekkend gezicht: 180 Waterpönskes door de straten in Denekamp. Het werd een prachtige optocht. En eenmaal op het Nicolaasplein, bij de prijsuitreiking, kleurde alles rood toen bekend werd dat de tweede plaats voor De Waterpönskes was (uiteraard een grote felicitatie aan de Kanaalratten uit Noord-Deurningen met hun zeer verdiende eerste plaats). Eenmaal terug bij Koapman stond er voor velen een welverdiend etentje klaar van Restaurant Booms Jans.

Een select gezelschap bleef in Denekamp voor de feestavond, om een dag later fris en fruitig weer mee te doen aan de optocht in Tilligte. En een prachtige optocht werd het: een ietwat uitgedunde loopgroep deed alles nog eens dunnetjes over en de feestmiddag en -avond bij Koapman waren als altijd een succes. Het weekend werd traditioneel afgesloten op de rotonde. Hier nam Rotondeprins Rik nog eenmaal het woord waarna er een flink feest losbarstte. Al met al een geweldig jubileumjaar voor De Waterpönskes die op maandag en dinsdag de feesttent in Vasse en de verschillende cafés in de regio onveilig maakten onder het motto ‘Wij zijn Tilligte’. En iedereen weet na dit weekend wie De Waterpösnkes zijn, dat kan niet anders.

Uw reactie