Uitgaan & Cultuur

Voorspeelavond leerlingen Keyboardhuijs

GEESTEREN -  Ook dit jaar was er, op vrijdagavond 28 juni, aan de Dorpsstraat in Geesteren weer de traditionele voorspeelavond voor de leerlingen van van Het Keyboardhuijs van Miranda Berning.  Zoals in voorgaande jaren kregen de cursisten volop de gelegenheid om hun muzikale kunnen te laten horen aan een groot, door hen zelf meegebracht publiek. 

Al voor de dertiende keer werd het lesseizoen van het Keyboardhuijs in Geesteren afgesloten met de bekende voorspeelavond. De vele toeschouwers, meest familie en bekenden, konden onder het genot van een kop koffie of frisdrank luisteren naar wat de cursisten de afgelopen periode hadden geleerd.

Openluchtconcert

Omdat die avond het weer het toeliet, was wederom gekozen voor een openluchtoptreden. De tuin en het overdekte terras zorgden voor een goede akoestiek en gaven het publiek voldoende ruimte. Het repertoire varieerde tussen Cold Play, Susan en Freek, Aretha Franklin en zelfs Queen, tot gevoelig gespeelde klassieke muziekstukken, zoals een mooie partij van Einaudi.

Nauwelijks plankenkoorts

Vooral voor de nieuwe cursisten was het best een spannende happening. Zij gaven deze avond hun eerste echte live optreden. Maar van de bekende plankenkoorts was nauwelijks sprake. De sfeer was erg ontspannen en het publiek begon bij enkele nummers zelfs iets mee te zingen. En een van de cursisten speelde op piano ‘Love Me Tender’ van Elvis en zong daarbij, een pittige uitdaging!

Natuurlijk gaf het publiek na elke voordracht een daverend applaus wat altijd een bijzondere ervaring met zich meebrengt. Volgend jaar rond eind juni staat de voorspeelavond uiteraard weer op het programma. En als het weer het toelaat gebeurt het natuurlijk weer in de openlucht.

Nieuwe lessen

Na de zomervakantie starten voor jong en oud de lessen weer aan de Dorpsstraat in Geesteren. Wie ook interesse heeft om keyboard of piano te leren spelen, is altijd welkom om eens te komen kijken of voor een proefles. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Miranda Berning, mail: miranda.berning@live.nl of tel. 06-20340344.