Uitgaan & Cultuur

Vernieuwd Dorpsfeest Overdinkel

OVERDINKEL - Het Dorpsfeest Overdinkel wordt in het weekend van 5 tot en met 7 juli wordt gehouden. In samenwerking met diverse lokale partijen organiseert 't Trefhuus voor het eerst het vernieuwde dorpsfeest in Overdinkel.

Divers programma op het dorpsplein
Bij de samenstelling van dit vernieuwde dorpsfeest is aan elke doelgroep gedacht. Dit heeft ertoe geleid dat er een divers programma is ontstaan, waarbij gezelligheid voorop staat.Het dorpsfeest wordt op vrijdag gestart met een barbecue voor de plaatselijke ondernemers, waarna in de avond wordt overgegaan naar een Hollandse avond. Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens de Hollandse avonds staat de plaatselijke dj Marlon op het podium net als Andre Hazes tribute band 'Gewoon Hazes'.

Zaterdag vol activiteiten
In samenwerking met Plus van Haaren is er een dorpslunch georganiseerd. Op zaterdag 6 juli, om 12.00 uur, kunnen inwoners van Overdinkel gratis lunchen op het dorpsplein. Aanmelden hiervoor kan bij de informatiebalie van Plus van Haaren.

Vanaf dit tijdstip start ook de smokkelmarkt en de kindermiddag. Voor de kinderen zijn diverse activiteiten georganiseerd door onder andere Fundament Kidsplay en 'Scoren in de Wijk' van FC Twente. De zaterdag wordt afgesloten met een feestavond met onder andere Robert van Hemert die op het moment een TOP40 hit heeft met zijn nummer 'Zoet, zout, zuur'.

Grensland op zondag
Het is een traditie die tijdens het vroegere Euregiofeest ontstaan is, De Grenslandkapel op zondag. Deze traditie wordt doorgezet in deze nieuwe versie van het dorpsfeest. Rond 13.30 uur start De Grenslandkapel met het concert. Ook dit concert is gratis toegankelijk voor iedereen.

Programma Dorpsfeest Overdinkel

Vrijdag 5 juli
17.00 - 20.00 uur: ondernemersbarbecue
20.00 - 01.00 uur: Hollandse avond met 'Gewoon Andre' en 'Dj Marlon'

Zaterdag 6 juli
12.00 uur: gratis dorpslunch (aanmelden verplicht), kindermiddag, Smokkelmarkt.
20.00 uur: feestavond met o.a. Robert van Hemert

Zondag 7 juli
13.30 uur: Grenslandkapel