Uitgaan & Cultuur

Uitvoeringen Chr. Toneelvereniging Eensgezindheid Overdinkel

OVERDINKEL - April is toneelmaand in Overdinkel. De Chr. Toneelvereniging Eensgezindheid speelt dan maar liefst zes voorstellingen. Te weten 5, 6, 12, 17, 19 en 20 april. Dit keer spelen ze het blijspel Apart Volk van Herman van der A.

Het stuk speelt zich af in het ‘pension’ van de familie Zeurstra. Oma Zeurstra doet haar uiterste best om geschikte huwelijkskandidaten te vinden voor haar twee kleindochters. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, er wordt zelfs een huwelijksadvertentie geplaatst.

Veel meer gaan ze natuurlijk niet over het stuk vertellen, dat moet iedereen maar komen bekijken. Wel kunnen ze zeggen dat cast & crew zelf veel plezier hebben in het instuderen van het stuk. En dat willen ze dan ook vooral laten zien tijdens de uitvoeringen. Als je houdt van onvervalste plattelandshumor, dan is het echt de moeite waard om een avondje te komen.

Eensgezindheid is een amateursvereniging waarbij het vooral draait om plezier en gezelligheid. En dit overbrengen op het publiek zodat zij getrakteerd worden op een gezellig en betaalbaar avondje uit.

Zoals je kunt zien spelen ze dit keer ook op een woensdagavond. Dit is mede ontstaan omdat het anders erg lastig werd om alle rollen in te vullen i.v.m. verplichtingen van de spelers. Daarom hierbij nogmaals een oproep aan eventueel toekomstige toneelspelers. Eensgezindheid is met name op zoek naar mannen in alle leeftijdscattegorien. Jonge dames zijn ook welkom, maar dan vooral het liefst onder de 40. En dan zijn een paar technische, handige mensen ook altijd erg welkom. Heb je interesse, lijkt het je leuk om deel uit te maken van een gezellige vereniging? Neem dan contact op met Sander Werger, tel. 0610285887.

Wil je kaartjes voor de voorstelling? Dan kun je die bestellen via de reserveerlijn van Eensgezindheid, tel. 0681254076. De kaartverkoop start op maandag 18 maart om 15.00 tot 19.00 uur. Daarna dagelijks bereikbaar van 17.00 tot 19.00 uur. De plaatsen worden dan voor u gereserveerd en klaargelegd bij de kassa.

Wilt u ze liever vooraf ophalen? Dat kan op woensdag 20 en vrijdag 22 maart tussen 19.00 en 19.30 uur (iedereen die acht kaartjes of meer hebben besteld, moeten sowieso de kaartjes vooraf ophalen).

In het verleden verliep de kaartverkoop nogal hectisch en stond de telefoon roodgloeiend op de eerste verkoopdag en waren de voorstellingen vaak al op de eerste dag volledig uitverkocht. Gelukkig lukte het, dankzij een reservelijst, vaak nog wel om iedereen van kaartjes te voorzien. Het publiek wordt altijd nadrukkelijk verzocht om bij verhindering dit aan te geven zodat hun kaartjes weer terug in de verkoop kunnen. Het is voor sommige mensen erg frustrerend om te horen dat er lege stoelen in de zaal waren terwijl zij geen kaartjes hebben kunnen krijgen. Bovendien is het voor de spelers toch het fijnst om voor een volle, uitverkochte zaal te spelen. Dus mocht je kaartjes hebben en door omstandigheden niet kunnen, neem dan op tijd contact op met de reserveerlijn, zodat iemand anders blij gemaakt kan worden met de kaartjes.

Dan nog even de locatie, voor de mensen die misschien voor het eerst willen komen kijken. Dit is bij de toneelvereniging aan de Hoofdstraat 147 te Overdinkel. De zaal gaat open om 19.00 uur. Kom lekker op tijd, neem een kop koffie en maak een gezellig praatje. Er zullen vast bekenden van u in de zaal zitten. En om 20.00 uur start dan de voorstelling.