Uitgaan & Cultuur

Uitslag Tetterfestival BokelBulkes en Opkomst Opperkälfke Amber (Elshoff)

LOSSER - Met maar liefst ruim 70 kinderen kijkt de Kindercarnaval commissie van de BokelBulkes terug op een geslaagde carnavalsmiddag voor de kinderen gehouden op zaterdag 3 februari.  Met het optreden van clown Doedel en onder het genot van een frisje met heerlijke poffertjes en het presentje van Graaf Daan I verlieten de kinderen tevreden, en met een lach op het gezicht, de residentie Restaurant Hoge Boekel van de BokelBulkes.

Na een kleine metamorfose van de feestzaal was deze alweer gereed om aansluitend op de carnaval mis het BokelBulkes Tetterfestival te voltrekken en trok, onder muzikale begeleiding van hofkapel de Tukkerbloazers, Graaf Daan I met zijn adjudanten Jarno en Bart en hofchauffeur Aimy de feesttempel van residentie Hoge Boekel binnen en kon het Tetterfestijn beginnen.
Tevens werd deze avond gebruikt om het  Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes te presenteren. Een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd om de banden tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Om klokslag 21.00 uur werd Amber Elshoff gepresenteerd als 7e Opperkälfke.

Opperkälfke Amber Elshoff van de Bokelkälfkes in het jaar 2024!
“Na twee seizoenen lid te zijn van de Bokelkälfkes, ben ik vereerd dat mij gevraagd is om in het 33ste jubileumjaar het Opperkälfke te mogen zijn. Dat Graaf Daan en zijn adjudanten mij deze taak toevertrouwen vind ik geweldig! Dus toen ik werd gevraagd zei ik dan ook volmondig ja!”
Nu zal ik mezelf kort maar krachtig voorstellen.
Mijn naam is Amber Elshoff ik ben 21 lentes jong en woon in het centrum van Losser. Doordeweeks ben ik op de Calo van het Windesheim in Zwolle te vinden. Hier studeer ik om psychomotorisch therapeut te worden! In de vrije tijd die mij nog rest vind ik het machtig mooi om te trainen bij Next Level Losser. Hierbij gaat mijn passie vooral uit naar het onderdeel weightlifting. In het weekend werk ik bij kaashandel Borghuis in Enschede en ga ik regelmatig met vriendinnen op stap!
Samen met de Kälfkes en Bulkes gaan we een knallend seizoen tegemoet en ik wil graag afsluiten met het motto: “Met m’n tiara op, zet’n wie de tent op de kop!”
Het doel van de Tetteravond avond; Als vereniging je op een zo bijzonder mogelijke manier te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke variërende presentaties gegeven.
Dit jaar ging de winst naar De JKL uit Losser, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen hebben Duvels Geweld uit de Lutte met hun muzikale intermezzo de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om de gehele zaal in de polonaise mee te krijgen.
Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met een welverdiende wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.
Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de felbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard een kapel gereed om hun bijdrage te leveren.
Na de verkiezingsuitslag best verklede man; Teun Brookhuis als Ad Visser, vrouw; Amber Knol als vogelverschrikker en groep; De Jopies met Allianz werd het officiële gedeelte van het Tetterfestival afgesloten.
De BokelBulkes kijken dan ook samen met Restaurant Hoge Boekel terug op een geslaagde dag, welke begon met de gezellige carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van DJ combinatie Hoek-Knol.
Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.
Meer informatie over onze vereniging op www.bokelbulkes.nl