Uitgaan & Cultuur

Met onder andere tractor- en brommertocht, Dutch TT Fleringen, Kroeskontrol Party, dorpsbrunch en live muziek

Uitkijken naar Kroezeboomfeesten Fleringen

FLERINGEN - Binnenkort is het eindelijk weer tijd voor de Kroezeboomfeesten Fleringen, zoals gebruikelijk in het weekend na Hemelvaartsdag. De tent is alweer opgebouwd op de feestweide aan de Oldenzaalseweg. Het wordt een gezellig weekend vol met verschillende activiteiten voor jong en oud. Het bestuur is nog druk bezig met de laatste details voor het weekend van 10, 11 en 12 mei.

De band The Green Monkeys treedt zaterdagavond op in de feesttent.
De band The Green Monkeys treedt zaterdagavond op in de feesttent

Start van het weekend

Het hele weekend zijn er elke dag activiteiten waar je deel aan kunt nemen met je straat, buurt, vereniging, vrienden- of vriendinnengroep. De straten in Fleringen zijn dit jaar compleet in feeststemming gebracht door de vele feestpakketten die er verkocht zijn. Vrijdag om 12.15 uur wordt, onder leiding van de muziekvereniging, de vlag gehesen. Hiermee is het feestweekend officieel geopend.

Vervolgens kan de schooljeugd zich de hele middag vermaken met verschillende activiteiten tijdens het kinderprogramma. Deze spellen staan in het teken van de liefde, het weekendthema van dit jaar. ’s Middags wordt er fanatiek gevolleybald op het feestterrein. Ook kun je meedoen aan de trekkertocht. Toeren langs de weilanden met tussendoor een heerlijke tussenstop. Aan het einde van de middag is de tent en het terras ingericht om gezamenlijk een drankje te drinken tijdens de 5 Uur Show.

De Fleringer-avond

Vrijdagavond om 20.00 uur is het tijd voor de bonte avond. Tijdens deze Fleringer-avond laten de verschillende buurten en verenigingen op het podium hun acts zien. Alles om met de felbegeerde wisselbokaal naar huis te gaan. Tussen de optredens door worden er verschillende gemaskerde zangers op het podium gelaten. Aan het publiek de taak om deze ‘onbekenden’ te ontmaskeren. Dit kunnen ze doen door goed te luisteren naar de verborgen hints in de voorstelronde. Vervolgens zingen onder andere ‘het Paard’ en ‘de Papagaai’ een lied op het podium. Wie weet de meeste Fleringers te ontmaskeren?

Zaterdag

Nieuw dit jaar is de bingo-ochtend op zaterdag. Speciaal voor de oudere Fleringers is er om 11.00 uur een bingo waarbij geweldige prijzen te winnen zijn, en is er gelegenheid om gezellig bij te kletsen. Op zaterdagmiddag kan heel Fleringen zich van zijn sportiefste kant laten zien. Vanaf 14.00 uur is er voor de kinderen van de basisschool een sport- en speltoernooi. Alle jongens en meisjes kunnen zich aanmelden voor het toernooi, dat in samenwerking met de voetbalvereniging is georganiseerd. Welk team is het beste op de verschillende onderdelen? Later op de middag verandert de tent in een grote racebaan, want om 15.00 uur begint de Dutch TT Fleringen. De kinderen met hun traptrekkers proberen zo snel mogelijk langs de hindernissen en over de finish te komen, dit allemaal voor die ene grote beker.

KroesKontrol Party

Op zaterdagavond wordt er volop gefeest tijdens de Kroeskontrol Party. De muziek wordt verzorgd door feest-dj Jordi en dj Lars. Er kan worden meegezongen met de welbekende Hazes-nummers tijdens het optreden van FF Hazes en het wordt weer een gekkenhuis tijdens het PowerHour met Sequence Unknown. Haal je vriendengroep of carnavalsvereniging bij elkaar en omcirkel 11 mei alvast in je agenda. De avond is voor 18+ en de ticketprijs is 10 euro. Scoor je ticket snel via www.twenticket.nl. Kom je voor 21.00 uur? Dan krijg je de eerste vijf munten gratis!

Dorpsbrunch en de band The Green Monkeys

Zondagochtend wordt de dag gestart met de brommertocht. Bij de start, tussen 10.30 en 11.30 uur, krijg je koffie, broodjes en twee munten. Vervolgens rij je lekker met de brommer door het Twentse landschap. De rit duurt tot 14.30 uur, waarna je de brommer kunt parkeren op een beveiligde brommerstalling. Ook is er op zondag weer een dorpsbrunch. De Fleringer dorpsbrunch is een begrip tijdens de Kroezeboomfeesten. Lekker met z’n allen brunchen in de feesttent. Na de brunch kun je de kinderen aanmoedigen tijdens de playbackshow. Welk kind laat zijn beste optreden zien op het podium? ’s Middags is er live voetbal te zien op groot scherm in de feesttent.

Waarna het dak er nog een keer afgaat tijdens een optreden van de band The Green Monkeys. Van aanstormend talent naar vier knapen die klaar zijn voor het grote publiek! De afgelopen jaren hebben deze heren niet stilgezeten en flink aan de weg getimmerd. Ze komen naar Fleringen met een nieuwe set rock & roll hits en klassiekers. De energie en het enthousiasme van deze muzikanten is opgepikt door onder andere de Zwarte Cross en het is een kwestie van tijd tot de bekendheid van deze band zich als een olievlek over het land gaat verspreiden. Wees klaar voor een storm aan knettergoede muziek!

Laat het feestweekend maar beginnen!

Ook kun je je het gehele weekend uitleven op de kermis naast de feesttent in het weiland bij het kruispunt van Fleringen. De Stichting Kroezeboomfeesten Fleringen merkt dat iedereen weer uitkijkt naar het weekend door de vele aanmeldingen die ze al heeft gehad voor de brommertocht, de dorpsbrunch en andere activiteiten. Nog niet aangemeld? Dit kan via www.kroezeboomfeesten.nl/opgeven

Voor meer informatie hou de social media en website (www.kroezeboomfeesten.nl) in de gaten. De organisatie hoopt er met iedereen weer een geweldig weekend van te maken en ziet jullie graag op 10, 11 en 12 mei.