Uitgaan & Cultuur

Toneelvereniging Vasse speelt ‘Kop en Kont’

Toneel Vasse ‘Kop en Kont’

VASSE - Toneelvereniging Vasse speelt Kop en Kont op 23, 24 en 25 november.

 

Na een succesvol toneeljaar op de nieuwe locatie gaat TVV ook dit jaar weer een mooi stuk opvoeren. Onder leiding van regisseur Harvey Oortgijs staat de vereniging klaar om dit dolkomische blijspel op de planken te brengen. Het wordt gespeeld in onvervalst ‘Vassers plat’. Het stuk is geschreven door Hans Schimmel en bewerkt door Ben ten Velde. Een blijspel bestaande uit drie bedrijven getiteld Kop en Kont:

Job Klein (Arne Velthof) is tevreden met zijn rustige leventje. Geen vrouw die hem in de weg loopt. Het huis blijft spik en span. Zijn kameraad Jan (Boyke Telgenkamp) is net zo verlegen als Job en samen vinden ze het wel prima. Samen drinken ze graag een kopje thee. Job heeft nog een zus Rita (Heidi van der Aa) die geregeld een kijkje komt nemen of het wel goed gaat, maar komt ze wel voor Job? Rita heeft een vriendin Karin (Yoni Nijhuis) die waterschade aan haar huis heeft en dringend onderdak nodig heeft. Rita is van mening dat ze wel een poosje bij Job in kan wonen. Dan komt huisbazin Maria Smit (Kristel Bolscher) nog langs en heeft ook nog een paar belangrijke mededelingen. Ze komen ook bij Job de boel renoveren. Hiervoor hebben ze 2 bedrijven benaderd om de klus te klaren. De firma Haai en Baai (Sanne Grootelaar en Monique Veldscholten) - zij doen het sanitair en de verwarming maar zijn ook druk met mannen. De firma Krom en Scheef ( Stef Bos en Teun Klaas) – ze zijn hele goede stroom experts maar geen fans van Haai en Baai. Kunnen ze de klus tegelijk klaren of maken ze het elkaar alleen maar moeilijk. Houdt Job zijn hoofd koel met zoveel vrouwen in de buurt en hoe gaat het met zijn werk hierdoor? Tot slot komt de postbode (Frank oude Luttikhuis) ook nog geregeld belangrijke brieven langs brengen voor Job, wil hij die allemaal wel lezen en leest hij ze op tijd?

U kunt het zien op de volgende avonden bij Het Bolscher in Vasse:

Donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november. Aanvang telkens om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Kaarten zijn vanaf zaterdag 11 november te reserveren bij de Familie Borggreve, Booyinkstraat 19 te Vasse, tel. 0541-680582.

Zolang de voorraad strekt zijn er ook kaarten aan de zaal te koop.

Hierbij geldt; vol is vol.