Uitgaan & Cultuur

Vrijwilligers en sponsors zijn weer enthousiast voor 2-3 september

Tilligte stoomt zich klaar voor de 35e editie van het Twents Oldtimer Festival

TILLIGTE - “Wij zijn weer druk in de weer met onze vrijwilligers én bestuursleden om de 35e editie van het Twents Oldtimer Festival in de steigers te zetten”, aldus een enthousiaste Johan ter Horst (voorzitter Oldtimerclub Tilligte) aan het begin van ons gesprek. “Wij liggen goed op schema met de voorbereidingen, de sponsoren doen allen weer mee en wij hebben al een groot aantal vroege inschrijvingen van deelnemers en marktmensen.”  

Het enthousiasme bij onze vrijwilligers en sponsors blijft ieder jaar weer hoog”, voegt Wilfried Arends (penningmeester) toe. “De gekozen formule voor gratis parkeren én toegang slaat aan bij het publiek en ook onze nieuwe website draagt hieraan bij.”

Traditioneel is het Oldtimer Festival in het eerste weekend van september, dit jaar zaterdag 2 en zondag 3 september. Aan de oostelijke rand van Tilligte hebben wederom landeigenaren ca. 50.000 m2 van hun terrein belangeloos beschikbaar gesteld.

Het inmiddels geoogste rogge is dit jaar van goede kwaliteit en wordt op zondag 3 september op oud-ambachtelijke wijze te verwerkt in de vintage dorsstraat, met paard en oude dorsmachine.

Op zaterdag 2 september beginnen ze om 14.00 uur met rondritten voor de oldtimers en daarna gezellig napraten onder het genot van een borrel. “De aankomst en wegrijden van de oldtimers is altijd weer een mooi geluidsspektakel”, aldus Kirsten Frick (secretaris). “In de middag volgt na de rondritten de sponsormiddag in de Vintage Tent.”

Op het grote terrein is op de zondag, de dag van het oldtimerfestival, met plaats voor de uitgestalde oldtimers, zoals trekkers, vracht- en personenauto’s en tweewielers. Samen met de Vintage Tent, kinderspeelhoek en diversen marktkramen.

Om je aan te melden als oldtimerdeelnemer: ga naar www.twentsoldtimerfestival.nl.

Tijdens beide dagen is er een groot televisiescherm met foto/film materiaal van de oude voorgaande edities en de Formule-1 kan live bekeken worden. “Erg leuk voor de vrijwilligers van het eerste uur en om met vrienden en kennissen in de Vintage Tent ongestoord te komen kijken”, aldus Erwin Lohuis (bestuurslid). 

Dit jaar is ook fotograaf Koen actief, hij verzorgt de vastlegging van de foto’s en video’s, een welkome aanvulling om de mooie momenten vast te leggen, vindt het voltallige bestuur.

“Voor mij is het tevens mijn allerlaatste editie als voorzitter, ik kan terugblikken op een leuke tijd, mijn opvolger kan verder met een goed bestuur en gemotiveerde groep vrijwilligers”, aldus Johan ter Horst.

Bestuurslid Liane Nijhuis voegt hieraan toe: “ons belangrijkste doel blijft om een leuke familiedag te creëren voor de bezoekers en dat de deelnemers met hun voertuigen plezier van en met elkaar hebben, toegang en parkeren is dit jaar gratis.”

“Voor de eigenaren van trekkers is het belangrijk dat die zij hun oldtimer trekker extra goed voor de dag te laten komen, misschien winnen ze wel de Trekker Concoursprijs 2023, kondigt bestuurslid Rob Henneveld aan. De Concoursjury bestaat uit doorgewinterde trekker-experts en er zijn leuke prijzen te winnen, dat wil je niet missen!”

“Wacht als deelnemer en marktkraamhouder niet te lang met inschrijven, voegt Kirsten Frick toe, vol is vol!”

Reacties

Goedenavond met Jan Hofste uit Oldenzaal ik heb een solex uit 1963 mag ik zaterdag 2 september mee rijden met de oltimer rit? Groeten Jan

Dag Jan, 

Dit is de website van Dinkelland Visie. Daarvoor zult u even contact moeten opnemen met de Oldtimerclub Tilligte:

Telefoon: 0640030831 

E-mail: info@twentsoldtimerfestival.nl