Uitgaan & Cultuur

Stadstheater De Bond blij met tv-programma The Tribute Battle of the Bands

OLDENZAAL - Stadstheater De Bond heeft maar liefst 3 deelnemers van het tv-programma The Tribute Battle of the Bands op het programma staan. Door alle aandacht rondom het programma zijn de kaarten niet aan te slepen. Zelfs jurylid Cesar Zuiderwijk brengt een masterclass in het Oldenzaalse theater op zondagmiddag 3 maart. Finalisten van dit jaar The Fortunate Sons en de Phil Bee Joe Cocker Band staan voor begin 2025 op het programma en de kaarten gaan snel. Starman the Dutch David Bowie Tribute en tevens finalist van het programma in 2023 staat voor dit seizoen zaterdag 25 mei 2024 nog met een concert in het theater.

Programmeur Karien Blokhuis van het Oldenzaalse theater: “We merken dat het tv-programma ervoor zorgt dat de bands die een ode brengen aan grote internationale bands nu zelf in de spotlight komen te staan. Zij krijgen nu een dik verdiend applaus voor hun prestatie. Het concert bijvoorbeeld van The Fortunate Sons a.s. zaterdag 24 februari was in een mum uitverkocht, vandaar dat we gelijk de nieuwe show hebben geboekt voor een jaar later op 8 februari 2025. We trekken hierdoor ook nieuw publiek naar de stad en ons theater.” Dit voorjaar kan het publiek in Oldenzaal nog genieten van jurylid Cesar Zuiderwijk die op zondagmiddag 3 maart een heus muziekcollege brengt. Dilana Smith kruipt in de huid van rocklegendes als Tina Turner en Janis Joplin met haar concert Legendary Women of Rock op vrijdag 15 maart. De Nederlandse band Supertrap brengt het legendarische album Crime of the Century op zaterdag 18 mei naar Oldenzaal en een week later komt de finalist van vorig seizoen STARMAN the Dutch David Bowie op zaterdag 25 mei naar Oldenzaal.

Na de zomer blijven Tribute Bands een vast onderdeel van het Oldenzaalse theater. Namen als The Billy Joel Experience, Dutch Eagles, the Cosmic Carnal (Fleetwood Mac) zullen zeker naast The Fortunate Sons en Phil Bee niet ontbreken, maar nog even geduld voor het publiek het nieuwe programma wordt in mei bekend gemaakt.

Tijden en kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via www.stadstheaterdebond.nl of bij de theaterkassa, die ook telefonisch bereikbaar is via 0541 53 63 00 van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur.