Uitgaan & Cultuur

St. Joseph en de Plechelmus Harmonie organiseren uitwisselingsconcert

OLDENZAAL - Er vindt op vrijdagavond 17 mei een uitwisselingsconcert plaats tussen de St. Joseph Harmonie uit Oldenzaal en de Plechelmus Harmonie uit De Lutte. Het concert vindt plaats in het Thijcollege (Thijlaan 30) te Oldenzaal. Aanvang is om 20.15 uur. De entree is een vrije gift. 

De Koninklijke Harmonie St. Joseph en de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte zijn niet meer weg te denken uit Twente. Samen zijn beide orkesten goed voor 250 jaar muziekhistorie en dat laten ze op vrijdagavond 17 mei graag horen bij een uitwisselingsconcert. De Plechelmus Harmonie opent de avond, waarbij zowel het harmonieorkest als de drumband zal optreden. De slagwerkgroep onder leiding van instructeur Gerard Oude Spraaksté bestaat uit ongeveer vijftien slagwerkers en speelt onder andere het bekende 99 Luftballons. Het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman speelt onder andere pakkende muziek van The Beatles en een Nederlandse Rockmedley. Tevens zal het orkest gezamenlijk optreden met de slagwerkgroep, waarbij verschillende aanstekelijke nummers worden gespeeld, zoals ‘Uptown Funk’ en ‘Shut up and Dance’. Beleef de diversiteit die de Plechelmus Harmonie te bieden heeft!

Na de pauze is de St. Joseph Harmonie onder leiding van dirigent Römanö Mediati aan de beurt. De harmonie heeft de afgelopen maanden gerepeteerd op verschillende uitdagende, filmische orkestwerken. Geniet van onder andere El Camino Real (Alfred Reed), een fameus werk waarin opzwepende Spaanse ritmes worden gecombineerd met een prachtig verstild middendeel. Daarnaast voert St. Joseph het eerste deel uit The Lord of the Rings Symphony (Johan de Meij) uit, een compositie gebaseerd op de gelijkname trilogie van J.R.R. Tolkien, waarin een deel van dit indrukwekkende verhaal wordt vertolkt. Een prachtige Spaanse pasodoble mag ook niet ontbreken in het programma. Ten slotte swingt St. Joseph met het jazzwerk ‘Birdland’. Kortom, een avond vol afwisselende harmoniemuziek!

Uw reactie