Uitgaan & Cultuur

Woensdag 29 mei van 14.00 tot 16.30 uur

Schaapscheerfeest bij NMECO de Höfte

OLDENZAAL -Bij Natuur en Milieu Educatief Centrum de Höfte worden op woensdag 29 mei de schapen geschoren. Bij de Höfte streven ze ernaar kinderen actief te betrekken bij de natuur om hen heen. In het stadspark vind je een boerderij met weilanden waar zeldzame landbouwhuisdieren worden gehouden, een heemtuin waar kinderen planten en dieren spelenderwijs kunnen ontdekken, een bijenstal, een grote en kleine natuurspeelplaats, een boerderijwinkeltje en twee terrassen waar je gezellig een kopje koffie of een lekker ijsje kunt nuttigen. 

Het is volop lente
Het is nu echt lente op de boerderij, alles bloeit en groeit. De heemtuin is prachtig vol met bloemen, zoals de orchidee. En er zijn heel veel jonge dieren: geitjes, lammetjes, kuikens en biggetjes. Bonte Bentheimer varken Ollie verwacht op 30 mei biggetjes, en misschien worden ze wel een dagje eerder geboren. De brandrode koeien Sjoukje en Silke verwachten begin juni allebei een kalfje.

Schaapscheren
Het schaapscheerdersfeest is op woensdagmiddag 29 mei van 14.00 tot 16.30 uur. De schapen worden deze middag ontdaan van hun wol waar ze een jaar mee hebbben rondgelopen. De wol kan pas geschoren worden als het een paar dagen wat warmer weer is geweest, dan laat het een beetje los en groeit er nieuwe wol onder. |

Knutselen met wol
Rondom het schaapscheren is een gevarieerd programma georganiseerd met verschillende educatieve activiteiten.  Zo is er een wolspinster, die jou laat zien hoe je van een pluk wol een draad spint. De eigen vrijwilligers hebben een aantal activiteiten bedacht met als rode draad schapenwol. Je kunt aan het werk met wol en iets knutselen om mee te nemen naar huis. Bij de bijenstal vertellen de imkers enthousiast over de imkerij. En je kunt je laten schminken als een dier. In het boerderijwinkeltje zijn lekkere streekproducten verkrijgbaar. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, verse koffie/thee, cake, sapjes en ijs zijn verkrijgbaar. En het wordt een echte traditie: zelf je broodje bakken boven het vuur.

Jonge dieren
En uiteraard kun je alle dieren bewonderen. De geiten en schapen lopen met hun lammetjes buiten.  De entree is gratis, voor enkele onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Voor meer informatie like de Facebookpagina van de Höfte of kijk op de website www.dehofte.nl