Uitgaan & Cultuur

Saxofoonkwartet KRA:S! treedt op in koepel

OVERDINKEL -  KRA:S! bestaat uit vier enthousiaste en gevorderde saxofonisten. Alwin Wullink, Miranda Broekhof, Carolein Filipsen en Marijke Bolhaar zijn de leden van dit kwartet, dat spontaan is ontstaan al pratend na afloop van een repetitie van Sempre Crescendo in 2015.

“We begonnen eerst in besloten kring binnen de vereniging op te treden”, zegt Carolein Filipsen. “Het was een succes en dat smaakte naar meer. Er volgende meerder optredens met publiek en hun enthousiasme gaf ons een duw in de goede richting. Het bestuur van de concertvereniging is ook enthousiast over het getoonde initiatief en ziet kansen in deze vorm van musiceren. Het geeft extra energie en bevordert de muzikaliteit van de muzikanten en daar profiteert ook het orkest van.”

Het saxofoonkwartet beschikt inmiddels over een mooi afwisselend repertoire: van klassiek tot pop, van Piazolla tot Deep Purple en alles wat daartussen ligt. Het belooft een bijzonder optreden te worden op donderdag 27 juni. Het concert begint om 19.30 uur.