Uitgaan & Cultuur

‘Dit jaar tillen we het festival naar een hoger niveau’

Rock am Esch komt terug met ijzersterke derde editie

TUBBERGEN - Liefhebbers van (rock)muziek kunnen zaterdag 31 augustus 2024 vet omcirkelen op de kalender. Dan gaan de festivalpoorten aan de Haarweg weer open voor de derde jaargang van Rock am Esch. Na twee uitermate succesvolle jaren belooft deze editie opnieuw alle records te breken. Zo komen onder meer Scummy Men, een Arctic Monkeys tribute band en UK Foo Fighters (Foo Fighters tribute) naar het muzikale epicentrum van Tubbergen. Ook de regionale muziekhelden van The Fortunate Sons - die momenteel deelnemen aan het tv-programma ‘The Tribute - Battle of the Bands- laten de decibellen weer knallen. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. 

Mix van talent uit eigen regio en Europa

“We zijn vastberaden om in 2024 opnieuw een prachtig weekend neer te zetten!”, laat Bas de Jong namens de organiserende stichting Rockfestival Tubbergen weten. “Rock am Esch keert daarom terug met een indrukwekkende line-up. Het programma bestaat uit een dynamische mix van lokaal talent, waaronder The Big Ashtray, regionaal muziektalent Knights uit Almelo (winnaar van de HobNob Stage Battle in 2023) en gerenommeerde bands uit heel Europa. Festivalgangers kunnen zich verheugen op optredens van Scummy Men, een Nederlandse Arctic Monkeys tribute, en de internationaal geprezen UK Foo Fighters.”

Speciale gast: UK Foo Fighters

Een bijzonder hoogtepunt van dit jaar is volgens De Jong de komst van de UK Foo Fighters, een van de meest gerenommeerde tributebands ter wereld. “Met een imponerende carrière van zeventien jaar en een eigen BBC-documentaire, hebben de UK Foo Fighters een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd”, vertelt hij. “Opmerkelijk is dat de leadzanger van de band eerder het podium heeft gedeeld met niemand minder dan de daadwerkelijke Foo Fighters, wat getuigt van hun indrukwekkende staat van dienst. Het optreden belooft dan ook een van de hoogtepunten te worden van Rock am Esch! De kwaliteit van de acts is dit jaar ongekend”, aldus De Jong.

The Fortunate Sons gaan op herhaling

Na een onvergetelijk optreden in 2022, keren The Fortunate Sons terug naar Rock am Esch. Met recente bekendheid door hun deelname aan het televisieprogramma 'The Tribute - Battle of the Bands', belooft hun optreden een ode aan Creedence Clearwater Revival te worden die niet gemist mag worden. De rest van de line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Rock am Esch is een blijvend hoogtepunt op de festivalagenda

Rock am Esch is een muziekfestival dat bands uit Twente en heel Europa samenbrengt. Het festival beleefde in 2022 zijn eerste editie, en is nu al een blijvend hoogtepunt op de festivalagenda van muziekliefhebbers. “Dit jaar tillen we het festival naar een hoger niveau”, meldt Bas de Jong enthousiast. “We kijken ernaar uit om iedereen in augustus te verwelkomen!” Tickets kosten €22,50 en zijn te bestellen via de website verkrijgbaar via de website: www.rockamesch.nl.

Uw reactie