Uitgaan & Cultuur

Projectkoor ’Herdenken op 4 mei’ editie 2024 zingt het Requiem van Fauré

ALMELO - Het projectkoor ’Herdenken op 4 mei’ editie 2024 zingt het Requiem van Fauré. Het koor staat onder leiding van dirigent Jurriaan Poesse. Met muzikale medewerking van het Vocaal Ensemble Cordier. Wegens verbouwing van de Grote Kerk vindt het concert plaats in de Georgiusbasiliek te Almelo. De aanvang is om 21.00 uur, kerk open om 20.30 uur. 

Op zaterdag 4 mei, na afloop van de dodenherdenking in Almelo, zullen koorzangers uit Almelo en omgeving het herdenkingsconcert in de Georgiusbasiliek openen met een stemmenorkest-uitvoering van het Largo uit de negende symfonie van Antonín Dvořák: De nieuwe Wereld. Vervolgens zullen zij een waardige en intense uitvoering van het geliefde Requiem van Gabriel Fauré ten gehore brengen. Dirigent Jurriaan Poesse lukte het, net als in 2022, het projectkoor in twee oefendagen klaar te stomen voor een mooie uitvoering.

De organisatie van het concert is in handen van Toonkunst Almelo. Solisten zijn deze avond Astrid Koopman (sopraan) en Jef Horsthuis (bariton), beiden koorzangers van Twents Kamerkoor Mardi le Vingt. De uitvoering zal worden begeleid door Henk Linker op het grote orgel. Het Vocaal Ensemble Cordier zal het concert opluisteren met drie a capella gezongen koorwerken, voordat het deel zal zijn van het projectkoor. De toegang is gratis, vrije gift na afloop.

Het is inmiddels een tweejaarlijkse traditie om de Almelose dodenherdenking op 4 mei met een dergelijk concert te besluiten.