Uitgaan & Cultuur

Prins Luuk en adjudant Boet regeren op ‘De Wiekslag’

TUBBERGEN - Het was vrijdag 12 januari een spannende middag bij basisschool De Wiekslag in Tubbergen. Jeugdprins Jop en adjudant Bart van de Schoap'nköpkes mochten middels ludieke vragenronden vragen stellen aan de ouders van de schoolhoogheden. Luuk Perik en Boet Lucas bleven uiteindelijk over van de vele kandidaten uit groep 8. Luuk en Boet werden respectievelijk gekozen als schoolprins en adjudant.

Als prins en adjudant leiden zij het schoolcarnaval en mogen de twee bovendien assisteren bij de prijsuitreiking van de kinderoptocht. Bij de bekendmaking waren jeugdprins Jop en zijn adjudant Bart van de Schaop’nköpkes aanwezig. Jop heeft zelf op De Wiekslag gezeten en heeft bij De Wiekslag carnaval leren vieren. Beide heren zijn afgelopen vrijdag in alle klassen geweest om uit te leggen hoe zij carnaval beleven. Alle leerlingen waren hier erg enthousiast over en stelden beide carnavalisten veel vragen.

Feest

Vrijdag 9 februari zal een groot carnavalsfeest worden gevierd bij basisschool De Wiekslag. In het atrium van de school wordt dan een wervelend ‘kleintje gala’ gehouden voor en door alle leerlingen van de school. Veel kinderen zijn de pasjes en de zang al aan het oefenen. Het belooft een waar spektakel te worden.

Optocht

Voorafgaand aan dit feest zal De Wiekslag een bonte carnavalsoptocht verzorgen door de straten van Tubbergen. Leden van carnavalsvereniging de Schoap’nbölkes en jongerenvereniging de Schoap’nköpkes zullen deze ochtend hun medewerking verlenen. Tevens zullen de Fortburgers ook aanwezig zijn. De Tubbergse carnavalsverenigingen leveren onder andere de geluidswagens. De hoogheden van de verenigingen zullen deze ochtend met hun aanwezigheid het carnavalsfeest voor de kinderen opsieren.  De route is als volgt: Bruno van Ommenstraat- Molenstraat- Grotestraat-Markt- Kooikerstraat-Bruno van Ommenstraat. Prins Luuk en adjudant Boet van De Wiekslag hopen dat er veel ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden langs de route staan.