Uitgaan & Cultuur

Prijs voor vijf winnaars van de Halloween Night Tubbergen fotowedstrijd

TUBBERGEN - Elk jaar probeert de organisatie van de Halloween Night Tubbergen een nieuwe verrassing toe te voegen aan de spookavond in het centrum van Tubbergen. Dit jaar konden bezoekers gratis op de foto bij Twente Print. De belangstelling voor een griezelportret was overweldigend. Ruim 250 ‘modellen’, gekleed en geschminkt in Halloweenstijl, namen plaats voor de lens. De vijf mooiste foto’s werden afgelopen vrijdagmiddag beloond met een prijsje. 

“Het was voor ons ontzettend moeilijk om een keuze te maken uit al die foto’s, laat Mirella Watervoort van de organisatie weten. “Er zaten zoveel mooie tussen. De bedoeling was om er drie uit te kiezen. Uiteindelijk sprongen er vijf uit, die krijgen van ons allemaal een prijsje. En allemaal de eerste prijs.”

Actrice in de dop

De prijswinnaars, Fem, Sas, Pim, Cas en Cas, Elle en Lenn, druppelden vrijdagmiddag met hun moeders en vaders binnen bij Twenteprint. Daar kregen zij een Halloweenspelletje en een snoepzak overhandigd. Fem is op haar foto verkleed en geschminkt als horrorclown. Zelfs haar blik in de camera komt overeen met de sfeer. “Ik volg theaterles”, verklapt ze. “En later wil ik graag actrice worden. Op de foto gaan vind ik sowieso leuk.”

Schminkprofessionals

Bij de selectie is niet gekeken naar categorieën en leeftijden. “Voor de beoordeling keken we naar het soort, een gezins- of groepsfoto bijvoorbeeld, naar de setting, de gezichtsuitdrukking, kleding en schmink”, legt medeorganisator Dorien Nijland uit. “Die van Cas en Cas zag er echt eng uit.”

Cas Oude Nijhuis en Cas Rolefes (allebei 12) lijken inderdaad wel professionals. Eerstgenoemde Cas werd onder handen genomen door zijn moeder die hem afschrikwekkend schminkte. Cas Rolefes kreeg zijn opvallende ‘masker’ dankzij zijn vader Dennis Rolefes.   “Het is mijn hobby”, vertelt hij. “We proberen telkens weer iets nieuws uit. Zowel voor Halloween als voor carnaval en Comicon, een beurs in Utrecht waar beroemde karakters, superhelden of stripfiguren centraal staan. 

Volgend jaar weer

Voor het nieuwe onderdeel van de Halloween Night Tubbergen richtte Twenteprint eigenaar Raymond Keemers een deel van de zaak in als Halloweenhoekje met een themadecor. “Of de fotowedstrijd een vervolgt krijgt? Jazeker”, zegt Keemers. “Het was de hele avond ontzettend druk. Ik vond het zelf ook erg leuk om te doen.  De fotowedstrijd houden we volgend jaar wel weer.”