Uitgaan & Cultuur

“Tuesday Fever pakt uit op haar 25ste verjaardag”

Popkoor Tuesday Fever laat Tubbergen bruisen

TUBBERGEN - Zaterdagavond 4 november was het zover. Popkoor Tuesday Fever vierde in 't Oale Roadhoes in Tubbergen haar 25-jarige jubileumavond. Er was door de jubileumcommissie van het popkoor flink uitgepakt met een feestelijke aankleding van de zaal en een leuk, afwisselend programma. De jubileumavond werd geopend door de nieuwe burgermeester van Tubbergen Anko Postma, die samen met zijn echtgenote aanwezig was. Hij sprak zijn blijde verrassing en grote waardering uit dat er zoveel vrijwilligers zich hebben ingezet om de avond te realiseren. Hij benadrukte het maatschappelijke belang van een koor als Tuesday Fever voor de gemeenschap (het koor treedt regelmatig op in onder andere woon-zorgcentra in Oost-Twente).

Voorzitter van Tuesday Fever, Rob Henneveld: ”Met de voorbereiding van deze avond is de jubileumcommissie maanden heel intensief bezig geweest. Het startbudget voor de avond was zeer bescheiden, maar de succesvolle notenactie samen met de loterij hebben deze financieel mogelijk gemaakt. Met het organiseren van deze avond is een geweldige prestatie geleverd!”

Een mooie avond vol spektakel

De balkonzaal van het ’t Oale Roadhoes was tot de nok gevuld met zo’n 160 vrienden, familie en belangstellenden. Onder muzikale leiding van dirigent Jurrien Zaagman werd het publiek meegenomen door een stukje geschiedenis van de popmuziek, van oudere liedjes tot het hedendaags repertoire. Voor en na de pauze was het podium voor het gastkoor The College Barbers uit Apeldoorn. Hun repertoire brachten zij in Barbershop-style geheel a capella.

Regelmatig vrolijke interactie met het publiek, dat delen van liedjes kon meezingen, spontane humor en veel gezelligheid vatten deze succesvolle jubileumavond het beste samen. Na afloop is er nog flink nagepraat en na geborreld. Zie voor een impressie de website van Tuesday Fever.

Loterij met knalprijzen

De loten die in de pauze werden verkocht, vonden gretig aftrek. Ondernemers van Tubbergen hadden gul hun producten beschikbaar gesteld en veel mensen gingen met een leuke prijs naar huis. 

“Terugkijkend zijn wij als jubileumcommissie toch een beetje overrompeld door de geweldige steun van de middenstand in Tubbergen en de geweldige opkomst met een vrolijk publiek. De avond zelf is voortreffelijk verlopen“, aldus een blije Astrid Hazebroek, commissielid.

Over Tuesday Fever

Het motto van Tuesday Fever is ‘samen zingen met plezier voor onszelf én ons publiek!’ Ze vinden gezelligheid heel belangrijk en daarnaast werken ze continu aan kwaliteitsverbetering. Tuesday Fever repeteert iedere dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur in De Eeshof in Tubbergen. Meer weten? Kijk dan op www.tuesdayfever.nl.