Uitgaan & Cultuur

Paco Plumtrek presenteert veertiende editie van All Mellow Straatmuziekfestival op zaterdag 8 juni

ALMELO - Akoestisch, dat wil zeggen onversterkt, vraagt bepaalde kwaliteiten van muzikanten. Goede liedjes en strak samenspel en het lef om het publiek lekker dichtbij uit te nodigen, zorgt ervoor dat er op straat een lekker sfeertje en intieme setting ontstaat. Veel bekende muzikanten zijn ooit als straatmuzikant begonnen.

Foto: Neil Nijman
Foto: Neil Nijman

Het grootste straatmuziekfestival van Nederland heeft 21 acts op het programma staan die in vijftig blokken op acht verschillende locaties in het centrum van Almelo zullen optreden. Met weer een nieuw programma van muzikale gezelschappen die nog niet eerder op All Mellow stonden, zoals Trio Cor Nuiten XL (muziektheater, dit trio is met z’n negenen) en BRASSA, zes blazers en een drummer, uitsmijters ’s avonds op verschillende terrassen, net als publieksfavoriet Grassmoawer.

Stephanie Struijk, ze stond eerder op Pinkpop onder de naam ‘Stevie Ann’, speelt haar prachtige liedjes verdeeld over twee sets in de middag. Heel speciaal ook wordt het kinderprogramma van Ibo en Moniek, tussen 14.00 en 15.00 uur voor de Doopsgezinde Kerk.

Met festivalbands die ook op onder andere Oerol, Zwarte Cross en Lowlands optreden, is All Mellow een feest voor liefhebbers van de mooiste akoestische bands in de uiteenlopende genres: bluegrass, klezmer, balkan, folk en jazz.

Terwijl het festival zich vanaf 12.00 uur in het hele centrum afspeelt, spitst het zich om 17.30 uur toe bij verschillende terrassen en cafés, waar het tot 23.00 uur doorgaat.

Almelose acts

Aan het begin van de middag is er een uitgebreid programma met de nieuwste lichting jonge, talentvolle Almelose en regionale acts, met Three Little Birds, ONI en Wild Child. De piano is als akoestisch snarenwonder blikvanger bij twee zeer verschillende Almelose acts. Johan Bijkerk Kwartet speelt jazz en de raprock band Simpel & Eenvoudig speelt (je raadt het al) raprock. Terug van weggeweest is wereldgitarist Arnaldo Lopez samen met mondharmonicaspeler Heino Sluet. Ook weer van de partij is jeugdorkest Wilhelmina. Luidruchtig aanwezig zijn de bekende gezichten van the Jigger Bigger Band.

Tatjana en Nodari Rosopidze, afkomstig uit Oekraïne, zeer getalenteerde operazangers, zijn ook van dichtbij op All Mellow te bewonderen. Andere niet te missen acts zijn de bluegrassbands Unborn Brothers, Three Guys named Joe, de lekkere coverband Vadis Collective, de folk van Odevare, het deels Almelose Private Prison met eigen werk en de zelfgebouwde muziekrobot van kunstenaar en klezmerklarinetist Jacob Nathan Dillen.

Gratis toegang

Het festival is de hele dag gratis toegankelijk!Festivalschema en plattegrond zijn in iedere winkel in het centrum van Almelo op te halen en te vinden op de website van het Almelose Podium Paco Plumtrek: www.pacoplumtrek.nl

Het All Mellow Straatmuziekfestival wordt gesponsord door CAA, AlmeloPromotie, het Cogas Fonds, Cultuurkas Almelo, en het Roggekamp/Peitschfonds.