Uitgaan & Cultuur

Paasvuur in Overdinkel of waterballet

OVERDINKEL - De stichting Volksfeesten Overdinkel, opgericht in 1979, organiseert jaarlijks, met medewerking van muziekvereniging Concordia, het traditionele paasvuur in Overdinkel. Ook  zijn er altijd paashazen, krijgt men snoepjes en drinkt men er af en toe een borreltje. 

Deze traditie wordt de laatste jaren steeds moeilijker om te organiseren. De reden hiervoor zijn de aangescherpte vergunningen, stikstofeisen, overlast voor omwonenden en dit jaar komt de wateroverlast erbij.

Dit jaar zal het paasvuur net als vorig jaar op eerste paasdag om 20.00 uur worden aangestoken tegenover Glanestraat 8. Een mooie locatie beschikbaar gesteld door de familie Bulter.

Het is dit jaar niet mogelijk voor particulieren om hier snoeihout te storten. Mede omdat er vorig jaar weer afval is gestort dat niet op het paasvuur hoort. De plaatselijke hoveniers zal worden gevraagd hun snoeihout te storten op het paasvuur.

Dit jaar zijn ze ook afhankelijk van het weer in de komende dagen. Zakt het water op het land en blijft het droog, dan gaat het lukken. Is dit niet het geval dan kunnen ze het land niet op om een paasvuur te bouwen. Uitwijken naar een andere plek is helaas niet mogelijk vanwege de wettelijke regels waar ze zich aan moeten houden.

Houd de Facebookpagina van Bruisend Overdinkel en de Week van Losser in de gaten voor het meest actuele nieuws over het Overdinkels paasvuur.