Uitgaan & Cultuur

Operazanger Igor Popov brengt betoverend concert ‘Chiaroscuro’ in Tubbergen

TUBBERGEN - Operazanger Igor Popov staat klaar om op 14 juli een buitengewoon eerbetoon te brengen aan het leven met zijn betoverende concert Chiaroscuro in de intieme setting van Protestantse kerk Tubbergen. Het concert ontleent zijn naam aan de Italiaanse woorden voor licht en duisternis, en belooft een unieke muzikale ervaring te worden.

Het hoogtepunt van de avond is Popov’s beheersing van de speciale zangtechniek Chia-roscuro, waarbij lichte en donkere kleuren in de stem worden gecombineerd. Deze tech niek leent zich perfect voor het uitvoeren van lyrische en dramatische muzikale composities. Popov wordt bijgestaan door de getalenteerde pianiste Gulmira Issabekova, een laureaate van internationale concoursen, die de muzikale begeleiding op zich zal nemen.

Het concertprogramma is opgedeeld in drie betoverende delen die elk een andere muzikale traditie belichten. Van de diepe ernst van Duitse componisten zoals Beethoven, Schubert en Schumann, tot de uitbundige expressiviteit van Italiaanse barok en de rijke lyriek van Slavische, met name Russische en Oekraïense volksmuziek. Popov belooft een muzikale reis die luisteraars meeneemt langs de unieke kwaliteiten van elke cultuur en tegelijkertijd de universele taal van muziek viert die ons allen verbindt.

Naast de indrukwekkende samenwerking tus-sen Popov en Issabekova zal de pianist ook enkele prachtige solostukken ten gehore brengen. Als kers op de taart staat er aan het einde van het concert een verrassing gepland.

Mis deze unieke muzikale ervaring niet en reserveer snel uw kaarten op de website www.igorpopov.nl.

Wees getuige van de harmonieuze samensmelting van licht en duisternis in de betoverende klanken van Chiaroscuro.