Uitgaan & Cultuur

Open Ateliers Herengracht Almelo op zondag 28 april

ALMELO - Kunstenaars laten hun kunsten zien op zondag 28 april van 14.00 tot 17.00 uur in de mooiste kunststraat van Almelo, de Herengracht! Op de laatste zondagmiddag van de maand zijn de ateliers aan de Herengracht zoals gewoonlijk weer geopend voor het publiek. Iedereen is welkom! Je kunt er gewoon naar binnen lopen. De kunstenaars vertellen je graag meer over hun werk, gebruikte technieken en inspiratiebronnen.

Nr. 6 - 8: Rob Koenders: schilderen, tekenen, krijttechnieken

Op dit moment exposeert Rob e.a. in Kunsthal Hof88. Waar bijna honderd werken van Robs hand te bezichtigen zijn. Recentelijk is Rob gestart met een nieuw project met als werktitel Portretbomen. Een aantal van deze werken zal deze middag getoond worden.

Afgelopen maand heeft Rob samen met leerlingen van basisschool De Telgenborch gewerkt aan twee grote doeken/ landschappen van 150 x 300 cm met als werktitel druktechnieken. Deze doeken zullen (alleen met mooi weer) op het grasveld voor zijn atelier worden uitgespreid omdat ze nog bijgewerkt en gefixeerd moeten worden. Hoe dat gaat laat Rob deze middag ook zien, ook als preview voor de tentoonstelling in Kunstpunt Almelo vanaf 20 mei, met als thema druktechnieken.

Ook kun u deze middag informatie krijgen over de workshop Tekenen met zelf gestookt houtskool op 7 en 8 mei, bij het Nivonhuis, Krikkenhaar 10 (nabij de Doorbraak), waar dan wordt getekend. Volgende maand gaat Rob naar het eiland Terschelling, waar hij gaat tekenen. Waarvoor hij nu al zijn basis/ondergronden/voorbereidingen aan het maken is. Hoe dit werkt, zal Rob deze middag tonen en uitleggen.

Op deze middag, de dag na Koningsdag, is buiten, vóór Rob zijn atelier, Napolitaanse pizza te verkrijgen, gebakken door ‘Carlito’s catering’ ook is er versgebrande Italiaanse koffie door Annechien’s aandachtschenkerij te verkrijgen. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Nr. 18 - 20: Frieda Waanders: sculpturen in natuursteen en brons

In het atelier van Frieda is werk in uitvoering te zien. In de naastgelegen Herengracht galerie is een nieuwe tentoonstelling ’Kunst & Muziek’ met o.a. de unieke marmeren en bronzen borstbeelden van wereldberoemde componisten. Een boeiende combinatie met kleurrijke en sfeervolle schilderijen van gastkunstenaar Francine Krijgsman uit Borne. De schilderijen van Francine bestaan vaak uit geabstraheerde natuurlijke vormen. De gelaagdheid van structuren in haar schilderijen geven verrassende en onverwachte effecten. Ze laat zich graag inspireren door oude, aangetaste materialen, gebouwen of gesteente, de natuur, plattegronden, thema’s en gedichten. Het zoeken, maken en bekijken is voor haar steeds weer een uitdaging en ontdekking. In een aantal van de getoonde schilderijen is ook het thema muziek terug te zien. Francine is deze middag zelf aanwezig. Kom gezellig langs om kennis te maken.

Nr. 22: Marthijn de Rooy: schilderijen in olieverf

Marthijn schildert en in het bijzonder portretten. Op doek en op papier zoekt hij voortdurend naar nieuwe mogelijkheden. Hij experimenteert met variaties in verfdichtheid, vorm en transparantie. Hij combineert abstracte en realistische elementen. Daardoor krijgen zijn schilderijen een dynamische, levendige uitstraling. Zo geeft hij zijn portretten diepgang en ziel.

Nr. 24: Elsa Snijder: fotografie, schilderen, Tekst & Beeld

In Elsa’s atelier kun je kleurige, impressionistische schilderijen bekijken, veelal geïnspireerd op de natuur. Daarnaast zijn er kunstfoto’s te zien uit de serie Reborn Beauty’s, waarbij uiteenlopende ‘vergeten materialen’ worden gecombineerd tot kleine, verrassende installaties met als resultaat harmonische, verstilde beelden. Tevens verdiept Elsa zich momenteel in het thema ‘Licht en donker’. Zij werkt dit uit in verschillende disciplines. Zondagmiddag kun je haar aan het werk zien in haar atelier, achter de schildersezel.

Overige exposities open deze middag:

* Kunst Punt Almelo: Grotestraat 37, Almelo
* Het Kunsttorentje: Egbert Gorterstraat 5, Almelo
* Kunsthal Hof 88: Elisabethhof 6, Almelo
* Het Stedelijk museum Almelo: Prinsenstraat, Almelo