Uitgaan & Cultuur

Op Losse(r) Wielen

LOSSER - Een prachtige combinatie van de foodtrucksfeer en prachtige young- en oldtimers in de vorm van auto’s, busjes, motoren, brommers, leger- en landbouwvoertuigen. Dit alles vindt plaats in het mooie centrum van Losser. Vele winkels zijn geopend en voor de kinderen is er een ballonnenclown en een springkussen. Een ‘Vaderdag’ voor jong en oud.  

Ontstaan

Het idee is ontstaan door de behoefte aan een oldtimerfestival en de wens voor een klein foodtruckfestival met veelal Losserse foodtrucks. De mensen van het CML (Centrum Management Losser) werken al jaren hard om Losser op de kaart te zetten. Hoe mooi is het dan om elkaar te versterken. Zo geschiedde en ontstond er een nieuwe werkgroep binnen het CML.

Even voorstellen

De werkgroep Op Losse Wielen bestaat uit vijf personen (v.l.n.r. op de foto):

Martijn Heupink
Contactpersoon oldtimers
Kok bij het plaatselijke restaurant Smit, maar met name totale freak voor alles wat wielen heeft. Of het nu auto’s zijn of fietsen, motoren, trekkers, foodtruckaanhangers of een driewieler... het kan Martijn alias ‘Heup’ niet gek genoeg.

Stef Boers
Contactpersoon foodtrucks en horeca
De man achter baristafiets van Missie Koffie droomt al een paar jaar om zoveel mogelijk Losserse foodtrucks bij elkaar te krijgen op een gezellig mini-festival. Dit gaat zeker lukken, want tijdens Op Losse Wielen vind je door het hele centrum verspreid allerlei foodtrucks. Van suikerspin tot patat en van koffie tot knakworst.

Marco Damhuis
Contactpersoon oldtimers
Oldtimerfanaat van het eerste uur. Al heel wat trekkerritten en -uitjes heeft Marco al meegemaakt. Door zijn grote netwerk in landbouwvoertuigen en de ervaring in het organiseren van oldtimerfestivals is Marco dé man achter alle aanmelding van de wielen die zich aanmelden.

Jos Hovestad
Contactpersoon pr
De VW-kever en -busjes liefhebber sloot zich als laatste aan bij de werkgroep. Als dagelijkse ‘Pietje precies’ in de grafische wereld houdt hij zich bezig met allerhande organisatie en promotie.

Olav Opperman
Contactpersoon foodtrucks en horeca
De bekende Losserse cateraar en snackwageneigenaar voelde gelijk iets voor het idee van voor een Lossers foodtruckfestival. Met volle passie en overgave is hij de man achter de contacten met de horeca en verantwoordelijk voor het gezellige Raadhuisplein.

Aanmelden
Vaderdag, een prachtige dag om met je kinderen of juist met je ouders te genieten van leuke activiteiten in het dorp. Naast vele winkels zijn ook alle horeca en terrassen geopend. Eten, drinken en ondertussen genieten van alle prachtige blinkende, met trots getoonde, voertuigen op wielen.

Heb jij zelf een mooie vintage fiets, brommer, motor, auto, bus, trekker, legervoertuig of iets op wielen in de schuur of op de oprit staan? Show ‘m aan het publiek. Samen wordt er een prachtige Vaderdag van gemaakt!

Geef je op, deelname is gratis. Stuur een mail naar: oplossewielen@gmail.com