Uitgaan & Cultuur

Ontspannen en lachen bij Brookertoneel

“Wij doen al jaren heel erg ons best om het publiek een avond te bieden waarbij veel gelachen wordt”, geeft Marion Sulmann aan. “Tot nu toe is dat altijd nog gelukt en daar zijn we met zijn allen heel blij mee.” Op 9 maart treedt het Brookertoneel weer op in het Brookshoes in Bornerbroek. Ook op 15, 16, 22 en 23 maart kan de toneelliefhebber terecht.

De kaartverkoop gaat op 5 februari van start. Bel naar Marion Sulmann voor kaarten na 18.00 uur via telefoonnummer 074-3841802. Zorg dat je op tijd bent met kaarten bestellen want de ervaring leert dat de belangstelling groot is.

Dit jaar spelen de zes spelers van het Brookertoneel het blijspel met de titel; ‘Het Wonderpoeder’. Het is geschreven door Peter Damen. “Ik wil liever niet te veel over de inhoud vertellen want dan is een groot deel van de verrassing weg”, geeft Marion Sulmann aan. “Er komen onder andere geheimzinnigheden en stiekeme dingen voor in het stuk en gegarandeerd valt er te lachen. Hoe dat verder gaat, ziet het publiek als ze komen kijken.”

De spelers kiezen elk jaar een leescommissie die een aantal toneelboeken door lezen. Uiteindelijk komen ze dan wel tot een passend stuk. Daarna worden de rollen verdeeld en begint het repeteren. Elke woensdagavond komen ze bij elkaar in het Brookshoes. De zes spelers zijn Carin Wilmink, Sharon Sulmann, Monique Mulders Clemens Derkink, Peter Egberink en Marion Sulmann. Souffleuse is Erna ten Dam.

“Voor mij is het belangrijk dat ik mijn tekst goed ken en daarna kan ik mijn typetje neer zetten”, geeft Carin Wilmink aan.  “Het is heel prettig om de tekst goed te kennen, vooral voor de speler die na jou iets moet zeggen.”

De spelers hebben sinds enkele jaren geen regisseur, maar ze zijn goed op elkaar ingespeeld en kunnen prima de discipline opbrengen tijdens de repetities. Coen Peeze heeft ook dit jaar gezorgd voor de decors en alles is al bijna klaar voor de voorstellingen in maart.