Uitgaan & Cultuur

Een ijskoud avontuur voor jong en oud

Natura Docet presenteert 'IJstijddieren'

DENEKAMP - Deze zomer wordt museum Natura Docet in Denekamp omgetoverd tot een wereld van de ijstijd. Van 15 juni tot en met 8 september kunnen bezoekers oog in oog staan met indrukwekkende dieren. Bereid je voor op een grommende sabeltandtijger, een reusachtige mammoet en de gigantische skeletten van een steppewisent en holenbeer. Kom jij samen met Snowy de poolvos de ijstijd ontdekken?

Ga mee op avontuur met Snowy de poolvos

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is het spannende avontuur van Snowy de poolvos. Via een audiotour neemt de poolvos jonge bezoekers mee langs alle dieren in de tuin. Het verhaal is bij elk informatiebord te lezen, maar nog leuker is het om de QR-codes te scannen met je smartphone. Kom luisteren naar allerlei leuke weetjes uit de ijstijd. In de museumzalen duik je nog dieper in de wereld van de ijstijd. Ontdek wetenswaardigheden, bewonder skeletten van een mammoet, holenbeer en steppewisent en laat je verrassen door nog veel meer ijstijd-schatten.

Kraak de ijscode

Ga samen met Snowy de poolvos op avontuur in het museum en de tuin. Zoek naar informatie over de dieren, los puzzels op en plak de stickers op de juiste plaats. Lukt het jou om de ijscode te kraken?

Praktische informatie

De tentoonstelling 'IJstijddieren' is van 15 juni t/m 8 september dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveer je tickets via www.ijstijddieren.nl. De entreeprijs is inclusief toegang tot de tentoonstelling en museum Natura Docet. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree, vanaf 4 jaar betaal je € 14 per persoon. Met een museumkaart is de toegangsprijs € 4 per persoon. Kom naar Natura Docet en beleef een onvergetelijk avontuur. Geen avontuur is jou te koud!