Uitgaan & Cultuur

Zaterdag 6 juli de ‘Zwoele Zomeravond’ in Arboretum Poort Bulten

Met het gras tussen je tenen luisteren naar akoestische muziek

DE LUTTE - Vanaf 2018 organiseert Natuurmonumenten de Zwoele Zomer- avond in het bijzondere 1000-bomenpark. Succesvolle avonden en daarom gaan ze ook dit jaar op herhaling. 

Het thema van de avond wordt het beste omschreven als ’genieten’. Genieten van het bijzondere park, want als het meezit is het dan een groot bloemenveld. Maar natuurlijk ook genieten van hapjes, drankjes, prettig gezelschap en verschillende optredens.

Dit kan een koortje zijn, een klein ensemble, een bandje of zangeres. Het programma is afwisselend en je wandelt zelf van het ene naar het andere optreden, of je blijft lekker zitten waar je zit. “Door het park verspreid zullen op verschillende locaties optredens verzorgd worden, grotendeels akoestisch”, vertelt Ellen van den Berg. “We willen natuurlijk de natuur niet verstoren en bovendien kunnen we geen stroomkabels door het hele park leggen.” Simone Damhof: “Er zijn veel verschillende artiesten geboekt. En het leuke is dat nu ook de wat jongere doelgroep graag van zich laat horen.”

Voor iedereen die het park nog niet kent is er nu de mogelijkheid om het park te leren kennen. Een bomenmuseum als decor voor een ‘natuurvriendelijk’ kleinschalig festival. Bovendien dragen de bezoekers met hun entreegeld bij aan onderhoud van het park. “We hopen natuurlijk dat deze avond aanleiding is voor veel mensen om op een ander tijdstip weer eens terug te komen. Iedereen die Arboretum Poort Bulten kent, ziet zichzelf vast al zitten in het gras, luisterend naar muziek, nippend aan een drankje”, vertelt Ellen. Middenin het park zorgt Schenkerij Poortbulten voor een locatie waar gasten terecht kunnen voor een glas wijn, bier of wat heerlijke hapjes. 

Bijzonder bomenpark als decor
Arboretum Poort Bulten is een bijzonder park met 1000 soorten bomen en heesters, in totaal 2500 exemplaren. Meer dan honderd jaar geleden kreeg tuinarchitect Springer de opdracht om een ‘bomencollectie’ aan te leggen voor textielfabrikant Gelderman en nu kunnen we hier nog steeds van genieten. Slingerende paadjes, doorkijkjes en graslanden die op dit moment vol veldbloemen staan. Later werd ook een poelenlandschap aangelegd. Natuurmonumenten kreeg enkele jaren geleden het park in bezit.

• Datum: zaterdag 6 juli
• Van 20.30 tot 23.30 uur
• Aan de kassa betaalt iedereen 10 euro per persoon, leden betalen 7 euro per persoon in de voorverkoop via de website.

Meer info: www.natuurmonumenten.nl/natuur-gebieden/arboretum-poort-bulten/agenda/zwoele-zomeravond-arboretum-poort-bulten-in-de-lutte

Organisatie: Ellen van den Berg, tel. 06-2012 2895 en Simone Damhof, tel. 06-12607492 (telefonisch te bereiken vanaf 1 juli).

 

Foto: Jose Gieskes