Uitgaan & Cultuur

Maak kennis met schrijfster Johanne A. van Archem

TUBBERGEN - Op uitnodiging van Bibliotheek Tubbergen en Heemkunde komt Johanne A. van Archem (Nijverdal, 1947) donderdag 23 november a.s. ’s middags naar Tubbergen om te vertellen over haar nieuwste roman, haar persoonlijke verhaal en inspiratie.

Dit jaar is haar 45e roman verschenen, ‘Een netelige kwestie’. De meeslepende historische roman vertelt een geschiedenis van verdriet, pijn en frustratie in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het verhaal berust op ware feiten die in 1910 in Tubbergen hebben plaatsgevonden. Een realistische roman over familiegeschiedenis en het belang van de waarheid onder ogen zien.

Johanne A. van Archem zal haar boek deze middag aanbieden aan de nieuwe burgemeester van de gemeente Tubbergen, de heer drs. A.H. (Anko) Postma. 

De netelige kwestie

1920. De fanfare viert zijn vijfentwintigjarig bestaan, maar Joosts hoofd staat er niet naar nu zijn moeder net overleden is. Na de begrafenis hoort hij dat het jubileumfeest behoorlijk uit de hand is gelopen: twee veldwachters hebben een ravage aangericht in het café met een rechtszaak tot gevolg. Ondertussen doet Joosts halfzus moeilijk over de erfenis van hun moeder. Joost weet niet meer wat hij moet doen.

Johanne A. van Archem haalt haar inspiratie uit haar hobby’s stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. Niet toevallig komt ook haar auteursnaam – een pseudoniem – voort uit haar passie voor genealogie. Van zowel vaders- als moederskant komt haar familie uit een eeuwenoud buurtschap onder Ommen met de naam… Archem. Begin jaren negentig kreeg ze de kans om een roman uit te geven in de Spiegelserie. Die kans greep ze met beide handen aan en niet meer heeft losgelaten.

Lezing

De gratis bij te wonen lezing begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en wordt gehouden bij ’t Oale Roadhoes, Grotestraat 60 in Tubbergen.

Graag aanmelden via de website  www.bibliotheektubbergen.nl of bel 0546–621536.