Uitgaan & Cultuur

Kom snel naar de bieb om kennis te maken met Bib en Lio

OLDENZAAL - Wist je dat er sinds dinsdag 11 april twee ‘Biebbuddies’ in de bibliotheek te vinden zijn? Ze wonen normaal gesproken in boeken, maar Bib en Lio zijn eruit gevallen. Ze willen graag meereizen door de verhalen die de kinderen in hun boeken lezen en beleven. 

De twee poppen presenteerden zich aan het publiek in een gave poppenshow die dinsdagmiddag drie keer werd opgevoerd. Verder vonden er leuke activiteiten plaats rond de nieuwe Biebvriendjes. Zo konden de kinderen worden geschminkt of een mooi logo van een leesgenre maken met een 3D-pen. Het is de bedoeling dat Bib en Lio gaan bijdragen aan een betere beleving voor kinderen in de bibliotheek, met als doel leesbevordering te stimuleren. “Lezen verdwijnt uit de dagelijkse leescultuur thuis en dat is erg jammer,” legt Astrid van Dam, werkzaam bij de bibliotheek, uit. Ook op school zouden ze lezen meer moeten stimuleren en er meer tijd voor uittrekken. Elke leerkracht is immerseen leesambassadeur. We willen de poppen gaan gebruiken bij activiteiten en verwerken in schoolmateriaal, zodat de kinderen hen ook echt gaan herkennen.”

Er zijn nieuwe biebpasjes gemaakt waar de twee figuren opstaan. Je kan je oude biebpas gratis inruilen voor een nieuwe. Dan krijg je er ook een paspoort bij waar je stickers in kan verzamelen die je bij de balie in de bieb op kan halen. Is je paspoort vol? Dan mag je deze hier inleveren en ontvang je een nieuwe. Bib en Lio wensen alle kinderen heel veel leesplezier. Tot snel in de bieb!