Uitgaan & Cultuur

Kleurrijk Diner

OLDENZAAL - Zo’n 50 Oldenzalers uit verschillende culturen ontmoetten elkaar afgelopen zaterdag bij Boerderij Stakenboer. Onder het genot van hapjes en een drankje ging men in een informele sfeer in gesprek over elkaars achtergrond met als doel: bijdragen aan een verdraagzame samenleving.

Even na vieren druppelden de eerste gasten al binnen bij Boerderij Stakenboer om aan te schuiven bij het ‘Kleurrijk Diner’. Op uitnodiging van de gemeente Oldenzaal en Impuls zijn 50 inwoners uitgenodigd met een Italiaanse, Syrische, Eritrese, Syrisch-Arameeërs (de Suryoye Aramese Vereniging), Nederlandse, Oekraïense en Turkse achtergrond. Ook schoven er leden van de gemeenteraad en het college van de gemeente Oldenzaal aan evenals enkele medewerkers van Impuls. 

Kleurrijk Diner

Iedereen nam hapjes mee uit het land van herkomst. In het welkomstwoord door Susanne Kuipers en Esra Callar (sociaal werkers) van Impuls werd het belang van dit Kleurrijk Diner onderstreept: elkaar ontmoeten en samen werken aan een verdraagzame samenleving. Er werd met veel gebaren, en hulp van Google Translate, gesproken over verschillende aspecten van de verschillende culturen en over bestaande vooroordelen. Ook werden er spontaan liederen gezongen uit eigen cultuur en gedanst op Eritrese muziek. Maar vooral werd het een diner waarbij er begrip was voor elkaars cultuur en waarbij er ook oog was voor de problematiek in de verschillende landen. Susanne Kuipers/Esra Callar van Impuls: “Het was mooi om te zien hoe gemakkelijk iedereen met elkaar in gesprek ging. Er is gesproken over Oldenzaal, de eigen achtergrond en de toekomst. Wat ons betreft is dit Kleurrijk Diner voor herhaling vatbaar.”

Samenwerking

Het Kleurrijk Diner is een initiatief waarbij de gemeente Oldenzaal en Impuls de handen ineen hebben geslagen. Het Kleurrijk Diner werd mede mogelijk gemaakt door IBN, de stichting Intercultureel Betrokken Noaberschap. Deze stichting heeft als doel om bij te dragen aan het bevorderen van de participatie, integratie en emancipatie van culturele minderheidsgroepen.