Uitgaan & Cultuur

Kidsplay’s Buitenspeeldag 2024

OVERDINKEL - Buitenspelen is voor veel kinderen niet zomaar meer een vanzelfsprekendheid. Daarom is de landelijke Buitenspeeldag in het leven geroepen. Ieder jaar op Buitenspeeldag wordt aandacht gevraagd voor het belang van buitenspelen, sporten en bewegen voor alle kinderen van Nederland. Op deze manier wordt kinderen een alternatief geboden om lekker te gaan spelen in plaats van in de weer te zijn met de diverse schermpjes en daar doen ze in Overdinkel uiteraard graag aan mee. 

Op woensdag 12 juni is het daarom feest op het dorpsplein voor ’t Trefhuus en kan er naar hartenlust gespeeld worden. Er is een krijtplein, waar de jongste picasso’s de allermooiste tekeningen op straat kunnen krijten. Er zijn diverse spelletjes en uiteraard ontbreken ook de springkussens niet, zodat de kinderen uitgedaagd worden om lekker te bewegen.

Daarnaast worden diverse groepsspellen aangeboden, zoals Levend Stratego, Goudstelen en vlag veroveren. Al met al een mooi afwisselend programma dus voor de verschillende leeftijdsgroepen. Van dat vele spelen krijgen de kinderen vast dorst en daarom wordt ook gezorgd voor water, ranja en een ijsje. Hiervoor kunnen de kinderen zich bij aanvang van de middag melden bij de Kidsplay organisatietafel en krijgen zij enkele consumptiebonnen. De middag start om 13.00 uur en wordt rond 16.30 uur weer afgesloten.

De gehele middag wordt gefaciliteerd door de vrijwilligers van Kidsplay, waarbij vanwege de verwachte grote aanloop, ook aan ouders wordt gevraagd om gedurende de middag zelf verantwoordelijk te zijn voor hun kinderen.

Meer informatie over deze activiteit is te vinden op de Facebookpagina van Kidsplay, de socials van Fundament en ‘t Trefhuus of bel/mail naar 06-83259296 of w.elfers@fundamentlosser.nl.

Uw reactie